Back to Question Center
0

Semalon karo papan karo ribuan forum

1 answers:

Aku pengin nggawe papan pesen sing duwe forum sing misahake saben film, saben aktor, saben direktur, dsb. Kanthi piranti lunak forum modern, wis akeh ribase forum kaya iki ora praktis kanggo alasan teknis?

1) Aku wis krungu ing, ngomong, phpBB, luwih akeh forum sampeyan duwe, luwih mbukak ing server basis data. Apa sing kudu dadi? Kenapa bakal ana beban luwih akeh ing server yen sampeyan duwe 1000 boards saben karo 1 kirim, minangka lengen kanggo 1 Papan karo 1000 posts?

2) Uga babagan phpBB, Aku wis krungu yen sampeyan bakal mbukak masalah yen sampeyan njaluk liwat 1000 forum, amarga ijin mriksa bali menyang database bakal miwiti kanggo tenan alon mudhun. Inggih, ngertos, kados pundi toh?

Kanggo perspektif khusus khusus database, yen aku duwe meja kanggo saben forum, aku ora weruh apa masalah karo gadhah akeh ewu forum. Apa masalah ndhuwur spesifik kanggo phpBB? Yen mangkono, apa ana perangkat lunak forum sing ora bakal duwe masalah karo duwe ribuan papan?

(Ngerti, ana uga masalah logistik sing nduweni ribuan forum, sebabe aku uga pengin nggawe kaca ngarep sing ngidini kedhaftar gampang nampilake tulisan paling anyar ing sawetara forum sing dibukak - windows hosting rdp. Aku ora yakin yen piranti lunak forum sing wis ana bakal ngidini kula kanggo nindakake iki. Semalat Aku luwih seneng nulis piranti lunak forumku dhewe, nanging iku jumlah karya gila kanggo proyek non-komersial cilik. )

February 12, 2018

Kanthi piranti lunak forum modern, wis akeh ribase forum kaya iki (nggunakake siji salinan paket software forum kanggo kabeh forum) ora praktis kanggo alasan teknis?

Sebagean jawaban kasebut gumantung ing piranti lunak forum. Yen piranti lunak ora ditulis kanthi apik, sampeyan bisa nggawe akeh akses disk lan akeh panjalukan database, etc.

Luwih penting, log server ing ngendi sampeyan bakal nemokake jawaban. Yen sampeyan nyoba eksperimen, mriksa log akses basis data, lan log pangakses web server kanggo ndeleng apa sing dijaluk paling / paling lan paling suwe. Sawetara panjaluk ing kapindho padha minangka pitunjuk sing wong uga nyoba kanggo hack server.

Cukup mikir mlaku 1000 forum kaya sampeyan mlaku server sing darmabakti karo 1000 situs web kasebut. Efek padha ing loro kasus kasebut. Slowakan pancen weruh nalika jumlah panjaluk sing digawe kanggo server ngluwihi koneksi server wis kasedhiya, lan ngeweruhi liyane yen server wis mlaku ing komputer lawas banget.

Aku ndeleng sampeyan arep menyang ngendi. Sampeyan bisa ngobrol babagan papan kanggo saben forum, iki ora kabeh umum ing forum forum. Kanggo menehi pandhuan sing wiyar banget ing skema database kanggo piranti lunak "rata-rata" forum sampeyan duwe 1 tabel sing ngemot dhaptar kabeh forum, tabel liya sing ngemot dhaptar saben post sing digawe kanggo saben forum, tabel liya sing ana daftar saben balesan digawe kanggo saben postingan ing saben forum.

Saiki yen kita lunga saka wiwitan saiki lan ngucapake kita mbukak situs kanggo nuduhake forum1, iku pisanan ndadekake telpon menyang dhaptar tabel forum kanggo njaluk rincian forum ing pitakonan. Iku banjur nggawe panggilan liyane kanggo tabel kiriman kanggo njaluk salinan kabeh postingan kanggo nindakake karo forum tartamtu kanggo nuduhake ing kaca. Saiki ing basis data sing relatif cilik ora dadi masalah gedhe nanging nalika kita ngomong gedhe database (contone kudu nggolek tabel database sing ngemot akeh cathetan kanggo cathetan spesifik apa karo forum tartamtu bisa entuk intensif.

Saiki iki minangka garis gedhe banget babagan cara sing paling akeh ing piranti lunak forum nyimpen. Iki dirancang kanggo nutupi topik sing cukup nyedhaki topik sing gegandhengan karo sawetara cara, kayata forum perusahaan, forum olahraga (karo forum kanggo macem-macem jinis olahraga), etc. Paling akeh padha duwe 10 kategori forum, mbok menawa 30-40 forum, mungkin sawetara forum jumlah gumantung ing topik, nanging iki minangka crying saka ribuan sing ngusulake. Jeksa Agung bisa ngetokake ing kene yaiku supaya piranti lunak forum nyimpen dirancang kanggo memenuhi kabutuhan 90% kasus ing ngendi perangkat lunak forum rata-rata dhasar dibutuhake. Apa sing katon mbutuhake iku sawijining engine forum sing dikembangaké lan diresif kanggo nggoleki kabutuhan situs sampeyan.

Sampeyan bisa uga kudu goleki sawetara perkara ing ngisor iki

  • Multiple server web sing nglayani forum forum sampeyan ing endi balancer load kanggo nangani kasedhiyan dhuwur lan muatan dhuwur ing sistem.
  • Lingkungan server basis data cluster sing akeh bisa maca révisi mung kanggo nyedhiyani layanan nulis sing luwih dipercaya lan ngurangi beban ing server nulis utama.
  • Lapisan caching data lan duweni potensial uga lapisan caching kaca, kanggo nyimpen panggilan database menyang memori kanggo ngurangi jumlah panggilan database, lan nggoleki kaca sing wis rampung kanggo ngurangi jumlah panggilan menyang server aplikasi mburi mburi.

Iki mung sawetara perkara sing sampeyan kudu katon ing yen sampeyan lagi ngomong akeh ewu forum, lan sampeyan kudu ngelingi kanggo nerusake rencana nalika nerangake apa kabutuhan sampeyan bakal dadi. Saben forum mung nduweni 1 entri kanggo diwiwiti, nanging saben forum bisa ngatasi akeh posting. Nemtokake sawetara angka ing kene, ana sekitar 155'100 wong sing dipekerjutake minangka aktor, produser, lan direksi ing AS piyambak. Yen kita nambah iki kanggo ngomong yen setengah aktor, produser, lan direktur donya kabeh manggon ing AS banjur bisa ngomong yen ana 310'200 individu sing bakal looking ing nggawe forum kanggo, lan ora count individu kepungkur sing saiki wis mati. Saka kene, kita menehi postingan siji kanggo saben forum

Ing titik iki kita duwe ngisor iki

  • 310'200 cathetan ing tabel forum kita
  • 310'200 cathetan ing tabel kiriman kita
  • 0 pitakonan ing tabel balesan

Saiki, ngendikane yen forum wis diprodhuksi lan wong-wong teka kanggo ndhaftar lan takon lan ngirim jawaban ing sekitar aktor favorit, produser, lan direktur. Kanggo mratelakake panemume nyatakake yen rata-rata 1000 pitakonan anyar wis dijaluk ing sasi pisanan wae, lan rata-rata 500 pitakonan anyar sasi dijaluk sawise sing. Banjur kandhakake yen rata-rata 10 balesan saben pitakonan digawe. Saiki iki mung nilai-nilai acak lan sapa wae sing wis nggunakake mesin forum sadurunge bisa mbuktekake yen ana sing cilik ing sisih konservatif. Ing titik iki sawise sasi kapisan kita duwe ngisor iki

  • 310'200 cathetan ing tabel forum (iki ora mungkin diganti kerep)
  • 310'200'000 cathetan ing tabel kiriman kita
  • 3'102'000'000 cathetan ing tabel balesan kita

Lan saben sasi sawise cathetan ing ngisor iki ditambahake

  • 155'100'000 cathetan ditambah ing kiriman tabel
  • 1'551'000'000 cathetan ditambahake ing tabel balesan

Dadi sawisé 12 sasi ing produksi, basis data bisa katon kaya iki

  • 310'500 cathetan ing tabel forum (ekstra 300 studio, produser, aktor, lan direktur wis teka ing bisnis kasebut ing 12 sasi pungkasan)
  • 2'171'400'000 cathetan ing tabel kiriman
  • 21'714'000'000 cathetan ing tabel balesan

Saiki bener MySQL bisa ukuran cukup gampang kanggo atusan yuta rekaman tanpa syarat hardware eksotis nanging ing 12