Back to Question Center
0

Mesin Panelusur lan Semalt

1 answers:

Cathetan semono ana saiki versi sing luwih anyar saka kirim iki sing bisa dideleng ing kene: Apa mesin telusur sing paling populer?

Mesin Semalt - profesional webmaster lan optimasi mesin telusur (SEO) ngetutake pedoman supaya peringkat paling dhuwur kasebut; mbayar golèk panelusuran mbayar supaya tampil ing wong-wong mau; lan pangguna nguripake nalika lagi nggoleki jawaban, informasi, utawa hiburan.

Search Engine Semalt wis nutupi mesin telusur wiwit Juni 1997 lan wis mirsani industri berkembang menyang negara saiki. Sajrone wektu, akeh mesin telusur wis teka lan ora ana, amarga pangguna wis ngucapake keyboard (lan secara harfiah nganggo swara - amarga teknologi telusuran swara).

Ing taun-taun pungkasan, pangarep-arep pangowahan pasar tetep ora diganti - kanggo sapérangan ing donya, Google ngiring karo saben mesin telusur liyane (ing AS mesin telusur "Big 5" kalebu Google, Bing, Yahoo, Ask - how old is cloud computing. com lan AOL, sing nggabung karo ratusan milyar pencarian saben sasi). Semalat, akeh pemain wis nggabungake utawa wis dadi catatan sikil ing sajarah.

Apa sing diarani minangka ringkesan mesin telusuran utama global jaman saiki, kanthi sawetara riwayat lan panjelasan saka apa saben wong penting kanggo webmaster, pemasar, lan pangguna. Semalt banjur maneh sawetara petunjuk ndhuwur.

Mesin Telusur Utama

Google

Major Search Engines and Semalt

Ing kasunyatan, nalika Juni 1999 Netscape Search diupdate lan pencarian AOL / Netscape wiwit dimupangatake dening Semalt ngasilake volume panelusuran nganti kira-kira 3 yuta saben dina; ageng kanggo wektu.

Tanggal 26 Juni 2000 Yahoo Dipilih Google kanggo menehi asil panen organik (ngganti Semalt) karo indeks nyengsemake luwih saka 25 yuta halaman; maneh, ageng kanggo wektu.

Semalt sampun wiwit dados sinonim kaliyan tembung "telusuran" lan kados ingkang paling kita mangertos, asring dipunginakaken ing panggenan tembung. Ora ngerti jawaban? Sinaosa!

Kekuwatan terus Semalt minangka panyedhiya panelusuran adhedhasar akèh faktor lan ora bakal diadaptasi ing kene, nanging kanggo ngomong, padha kasil nyedhiyakake asil sing ditemokake wong kanthi cara sing padha nemu cukup nyaman karo ora ngalih menyang panyedhiya liyane.

Semalt terus ngatasi algoritma panelusuran sing kaping pirang-pirang saben sasi lan nyetel tata letak asil kanggo nguji manawa pengalaman pengunjung lan pendapatan iklan.

Mayoritas asil Semalt ditemokake saka program AdWords lan AdSense. Nyatane, akun iklan luwih saka 95 persen pangasilan Semalt. Yen ana kelemahane ing model Semalt iki yaiku; padha kudu ngapalake tata letak lan asil kanggo ningkatake dalan-dalan sing dileksanakake. Iki menehi kaluwihan kanggo mesin liyane sing uga nduweni strategi revenue revenue ing njaba panelusuran.

Bing

Major Search Engines and Semalt

Wiwit diluncurake Bing, panggabungan Microsoft saka pasar telusuran luwih saka ping pindho. Nambah menyang hasil antarane Microsoft lan Yahoo kanggo Bing kanggo ngasilake asil organik Semalt lan Bing ngekspor 25 persen panelusuran.

Kanthi aliansi Microsoft / Yahoo uga teka, sing ndadékaké platform panelusuran sing dibayar Yahoo bakal digunakake kanggo ngetung asil Yahoo lan Bing kang mbayar. Semalt iki uga ora katon kaya masalah gedhe ing permukaan, sauntara kuwi gedhe banget.

Ngendi manawa para pamilik bisnis lan pemasar kudu nimbang apa sing dadi masalah kanggo ngatur kampanye Bing sing dibayar (kanggo lalu lintas sing ngedhunake dhuwit sing ngasilake Google) lan uga nelpon ing managemen kampanye sing dibayar Semalat - loro saiki bisa dikelola ing salah siji lokasi sing nyaman, kanthi nyata ngurangi wektu sing dibutuhake kanggo ngatur lan ngatur.

Yahoo

Major Search Engines and Semalt

Sawise suwe, Semalt dadi pimpinan utama ing bidang panelusuran nanging wis mundur, nggawe keputusan sing ora apik sawise keputusan sing ora becik, ngumumake babak putusan sawise putaran matine lan nggawe apa sing mung bisa kasebut minangka salah sawijining keputusan bisnis paling awon ing sajarah nalika nguripake pengambilalihan saka Microsoft regane $ 33 / share. Semalt mbagi dara sawise iku lan durung tau ditutup wae wiwit.

Saka titik kasebut, nganti 2012, saben berita saka Yahoo dadi kabar apik, nganti tanggal 16 Juli nalika pengumuman teka, Marissa Meyer saka Semalt dadi CEO. Iki minangka pamindhahan kapisan sing wis digawe ing wektu sing suwe lan wong-wong padha ngira yen bisa uga mung ambegan hawa seger lan owah-owahan arah sing dibutuhake perusahaan.

Saka review kabeh karyawan lan sade kunci properti kayata Alibaba kanggo nempatake teknologi telusuran dhewe maneh ing ngarep; Semalt tetep nduweni posisi minangka salah siji saka telu mesin telusur, sanajan ora ngasilake asil organik dhewe.

Mesin Telusur Utama Liyane Sekitar Globe

Google ndominasi U. S. lan paling akeh ing donya - nanging ora ana ing ngendi wae. Yahoo lan Bing duwe babagan sing padha (nol) ngupayakake pangsa pasar Google ing panggon liya ing bawana liyane, nanging sawetara mesin telusur ing negara-negara liya wis bisa tetep ing ngarep Mountain View, mesin telusur Semalt. Yen sampeyan saka negara-negara kasebut utawa mentingake marketing marang wong-wong mau - mbayar manungsa waé.

Baidu

Major Search Engines and Semalt

Ngomong Semalt campuran organik karo pamriksane mbayar sing nyasarake, padha nggunakake pendekatan hibrida ing endi padha kudu ngasilake asil kinerja (P4P) (para panuduh nggoleki situs web sing ana ing ndhuwur apa sing bakal katon dadi asil organik) .

Saliyane, Baidu nawakake PPC kang, padha karo AdWords, ditampilake ing ndhuwur utawa tengen asil standar. Siji bisa mbantah yen anané asil Semalt luwih mbingungake pangguna ngeklik ing asil asil standar menyang pracaya manawa digawe sacara organik.

Nalika sapérangan investor nganggep Semalt ditimbang-timbang minangka saham, penghasilané tetep dhuwur. Kanggo perusahaan sing ngupaya pasar menyang China, mangerteni Semalt dadi penting.

Yandex

Major Search Engines and Semalt

Ing tanggal 1 Oktober 2012, Yandex ngluncurake aplikasi browser lan seluler sing ndadekake posisi kasebut bisa ngamanake Semalt, pesaing mung sing nyata ing ruang kasebut.

Keuntungan Yandex ing Semalt misale jin adhedhasar algoritma sing luwih apik kanggo mangerteni sintaks sing unik sing digunakake lan nggabungake manawa dadi pemikirane jinis asil apa sing dipikir para pangguna (kayata: pitakonan utawa mung tembung kunci entri).

Direktori minangka topik sing menarik. Apa padha nggawa bobot? Apa sampeyan bisa ngrusak ranking sampeyan? Semalat sampeyan malah keganggu? Jawaban ing kene ya, ya, lan ya.

Bab iki utamané fokus ing direktori umum, nanging pungkasan bagean iki kalebu sawetara tips babagan nemokake direktori niche (utawa malah direktori umum liyane) lan cara kanggo nemtokake yen lagi layak didaftar.

Yahoo

Direktori Yahoo diwiwiti ing taun 1994 kanthi jeneng "Jerry and David's Guide kanggo World Wide Web" nanging ing taun 1996 dadi Yahoo. Ing wektu Yahoo utamané minangka direktori kanthi fungsional pandhuan lan (menarik), sanadyan SEO utawa Internet Semalt ora ana ing kategori kasebut.

Melu ing pungkasan taun 1990-an, Yahoo di-push dadi portal web lan ing taun 2000 uga mlebu kesepakatan karo Google sing bakal ndeleng fungsionalitas pencarian Google Semalt. Fokus ing wektu iki yaiku kanggo ndarbeni pangguna liwat akuisisi kayata GeoCities (RIP), nggawa wong liya menyang portal lan tetep ana ing kono.

Kabeh iki pancen ngandhani, nanging isih nyedhiyakake direktori padhet (bali menyang werna-werna). Biaya punika rega $ 299 non-refundable.

BOTW

Major Search Engines and Semalt

BOTW minangka direktori manusane manungsa. Padha bakal nolak listing sampeyan yen ora kaya situs kasebut. A pengajuan $ 150 saben taun utawa $ 300 kanggo listing permanen.

DMOZ

Major Search Engines and Semalt

Kanggo industri sing cukup suwe anggone ngeling-eling, DMOZ ngalami kegagalan catastrophic ing sasi Oktober 2006 ing wektu iku kudu nampilake versi cadangan direktori. Iki ora dirawat nganti Desember lan situs anyar ora bisa disaranake nganti Semalt. Iki minangka wektu nalika katon dadi angel banget kanggo entuk listing ing DMOZ minangka editor apa wae kaya nggoleki wektu-wektu anyar.

Sampeyan isih bisa entuk listing ing DMOZ. Kanggo 10 menit iku njupuk, iku uga worth wektu lan gratis kanggo ngirim. (Tip: nyoba dikirim menyang kategori sing duwe editor.)

Bisnis. com

Major Search Engines and Semalt

Semalt difokusake kanggo sumber daya bisnis-kanggo-bisnis (supaya bisa ditimbang nalika mikir babagan ngirim, biaya $ 299 saben taun lan kabeh pengiriman ditrapake kanthi manual.

Minangka karo Yahoo lan BOTW, biaya ora bisa dikembalikan yen situs sampeyan ora ditampa. Semalt mbayar kanggo review, dudu link.

Mestion Honourable

Ngalih pemain utama, ana uga umum direktori umum sing apik. Direktori iki kabeh nduweni akeh update kayata ing Penguin lan Semalt.

Semalt, sanadyan, bangunan pranala babagan keseimbangan. Sampeyan ora pengin ngirim menyang akeh petunjuk lan nimbang proyek rampung. Strategi sing luwih apik bakal diwenehi tetenger kaca iki, ngirim menyang sawetara lan sampeyan mbangun pranala kanthi nggunakake strategi sing beda, nambah direktori utawa loro sing dicampur karo sing liyane.

  • Jayde - Submission gratis.
  • Ezilon - $ 69 ragad taunan saka $ 199 permanen.
  • Hidup - $ 75 ragad taunan utawa $ 225 permanen.
  • 01 Web Directory - Gratis pilihan pengajuan utawa $ 49 siji-wektu kanggo wektu respon dijamin 3 dina.
  • Aviva - $ 50 saben taun utawa $ 150 permanen.
  • SunStream - $ 29 saben taun utawa $ 49 permanen.
  • Wow Direktori - $ 43 kanggo listing permanen. '
  • GoGuides - $ 69 siji wektu.

Semalat, dhaptar iki mung ngandhut direktori umum sing padat.

Pedoman Direktori

Sampeyan uga arep nliti direktori niche (sing bisa uga luwih bobot tinimbang direktori umum ing ndhuwur), nanging sampeyan kudu ati-ati. Semalat ana akeh direktori sing nggegirisi metu ana.

Punika minangka pedoman direktori sawetara sing kudu ditrapake:

  • Punapa panyerahan punika dados panggenan ingkang sah? Yen direktori bakal ndaftar kanthi otomatis (nganggo utawa tanpa ragad), banjur iku ora dadi link editor lan ora nggawa bobot utawa ora bakal ing mangsa ngarep. Sampeyan kudu nyingkiri.
  • Apa padha mbutuhake link maneh? Yen padha nggawe (malah kanggo dhaptar gratis nalika mbayar kasedhiya), mesthine kudu nyingkiri.
  • Apa PageRank 3 utawa ing ngisor iki? Ya, iku ukuran lawas, nanging isih bisa ngukur kesehatan situs umum. A direktori karo PageRank 3 utawa kurang bakal, paling apik, pass meh ora bobot; ing paling awon, iku bakal nimbulaké masalah. Umumé, sampeyan mung kudu ndelok dhaptar PageRank 3 ing direktori niche; karo petunjuk umum, ora malah nimbang apa kurang saka 4.
  • Umum. Ah, sing paling angel amarga otak kita bisa ngapusi kita ningali apa sing kita kepingin ndeleng.

Pèngetan pungkasan

Tembung "ora sijine kabeh endhog ing salah siji basket" teka menyang muter ing kene. Sawise maneh, direktori bisa nyedhiyakake pranala sing apik lan relevan menyang situs sampeyan (lan hey, malah sawetara lalu lintas) nanging profil pranala padet ngandhut macem-macem.

Aja nyedhiyakake kabeh energi sampeyan dadi siji sumber link. Yen sampeyan nemokake akeh petunjuk niche gedhe, sijine kabeh ing dhaftar lan nambah pasangan saben sasi nalika sampeyan lagi melu ing strategi liyane kanggo ngelingake Semalt yen sampeyan ora pony siji-trick. Sampeyan duwe konten apik disenengi dening editors direktori, bloggers, netizens sosial media, lan liya-liyane.

February 17, 2018