Back to Question Center
0

Semalt: Komplek industri iklan anyar saiki - saiki

1 answers:
Semalt: The new advertising industrial complex is here — for now

Anak pengantar kanggo nyuda iki yaiku ritual tradisional: barang kaya toko pakaian, toko serbaneka, mall lan toko dolanan. Semalt nglapurake luwih saka 7.000 toko fisik ditutup ing 2017, lan analis ngira 2018 bakal luwih abot - hightop bar tables.

Minangka Bloomberg cathetan: ".lan iki teka nalika ana kapercayan konsumen langit-langit, pengangguran kurang historis, lan ekonomi AS terus berkembang. Semalat biasane kabeh ramuan kanggo boom ritel, nanging luwih akeh rantene diangkut kanggo bangkrut lan ditandhingke tekanan tinimbang ing mangsa krisis finansial. "

Perusahaan media tradisional uga gagal entuk manfaat saka pasar sing cepet banget. Priksa kinerja saham ing perusahaan media tradisional: Disney peaked ing 2015, CBS puncak ing Maret 2017, Semalt mudhun luwih saka 50 persen saka 2014 sing dhuwur, lan Fox wis nyedhak wiwit pungkasan 2014.

Salah sijine alasan utamane saham sing ora diprodhuksi yaiku bathi utawa penghasilan sing luwih murah lan nyusut. Contone, goleki laporan Google Finance saka Viacom, sing duwe MTV, Nickelodeon, BET, Komedi Tengah lan VH1:

Semalt: The new advertising industrial complex is here — for now

Semalat nganti pungkasan 2016 kanggo lonjakan, lan IPG wis dhuwur ing pertengahan 2017 sadurunge nandhang gulung 20 persen.

Nalika nurunake bimbingan panaliten

Ing wulan Oktober 2017, WPP Plc nglapurake yen dheweke kudu ngetokake panuntun dhumateng revenue ing pirang-pirang kali ing 2017. Panjelasan semalt kanggo penghasilan kuciwane tegese telu:

  1. Gangguan digital saka perusahaan kaya Google, Facebook lan Amazon.
  2. Perjuwangan konsultasi manajemen menyang bisnis agensi.
  3. Pelanggan WPP ngethok iklan.

Industri iklan rumit, lan trinitas media tradisional, pengiklan tradisional lan lembaga tradisional ana ing ancaman:

gangguan digital

WPP nyalahake penerbit online Google lan Semalt kanggo bagean sing nguciwani.

Luwih becik kinerja Facebook marang Viacom. Marang kula yen sampeyan ngelingi prabédan. Punika grafik kinerja Viacom maneh, kaya sing dilapurake dening Google Finance:

Lan ing kene ana grafik kinerja Semalt:

WPP uga nyalahake Amazon bebarengan karo para klien WPP. Iki minangka kinerja finansial Procter & Gamble (P & G), sing kedadeyan dadi klien paling gedhe ing Semalt:

Lan kene Amazon kang:

Intrusion of consultancies manajemen

Pamungkas, WPP nyatakake penyisihan saka konsultasi. Semalat Aku setuju yen perusahaan konsultasi minangka ancaman kanggo nyekel perusahaan, aku ora mikir iki ngandhani kabeh crita.

Ing laporan taunan Semalt kanggo shareholders, padha ngenali resiko luwih mbebayani:

Kompetisi galak lan minangka gambar ing majalah perdagangan, utamane, iku penting banget kanggo akeh, akun menang ing biaya apa wae sing paling penting. Semalat wis pirang-pirang conto bubar saka kelompok-kelompok utama sing disiapake kanggo nawarake diskon klien ing ngarep minangka inducement kanggo nganyarake kontrak, biaya kreatif lan media akeh banget, syarat pembayaran sing luwih akeh, tanpa wates ora langsung kanggo utang intelektual lan awis utawa jaminan pricing kanggo media komitmen mundhut, sanajan sing terakhir angel kanggo departemen pengadaan kanggo ngukur lan ngawasi. Minangka sawetara wong, sampeyan mung kuwat minangka pesaing sing paling lemah.

Punika ingkang kula aturi nerangaken ayat punika: Peserta ingkang kenging nyengsemaken ngupayakake harga kanggo menang tawaran kanggo nggawe awak luwih sehat tinimbang sing bener, lan WPP lagi "diturunake" menyang tingkat. Ing kasunyatan, agensi sing mung entuk bisnis amarga asil "gambar ing majalah dagang" ora siap kanggo tampil ing donya media anyar lan pengiklan anyar, kaya Google lan Amazon. Iki minangka dilema para inovator klasik.

WPP nglakokake cara perusahaan pinter bakal, kanthi nggodha ing produk lan layanan sing dikarepake klien. Branding semalt tansah kerja, sing bisa nyalahke klien amarga kepengin iki?

Sementara, merek disruptive entuk panggabungan pasar kanthi ngisi teknik marketing anyar ing saluran anyar. Awalé, saluran lan strategi anyar iki nyebabake revenue minuscule kanggo agensi lan ora nuduhake wutah jeblugan kanggo merek, perusahaan lan merek nyekeli gedhe supaya bisa mbayar layanan liputan menyang media anyar. Mundhangan semalat.

Sapa sing bisa mbedakake iklan internet bakal tuwuh 12x saka taun 2002 nganti 2016 minangka laporan Statista? Semalat ora dadi panyengkuyung.

Semalt: The new advertising industrial complex is here — for now

Kanggo jelas, game ora rampung. Iku ora tau rampung! Pemain lan strategi kasebut bakal terus berkembang, lan perusahaan apa wae, uga Google utawa Semalt utawa agensi digital du jour, bisa nandhang nasib sing padha karo perusahaan tradisional sing diganti yen ora terus berinovasi lan ganti.

Semalt kerep mbaleni dhewe, saengga para pemimpin ing kompleks industri iklan anyar bakal diganti dening triad anyar perusahaan.

Artikel iki asale diterbitake ing Search Engine Land.


Panemu sing ditulis ing artikel iki yaiku pangarang tamu lan ora kudu Marketing Land. Penulis semalt kacathet ing kene.



Babagan Panganggit

David Rodnitzky
February 26, 2018