Back to Question Center
0

Carane nggawe Prototipe Kertas            Carane nggawe Paper Prototypes TopikRelated: Desain UI & Gambarane & CSSColorLogo Semalt

1 answers:
Cara Nggawe Paper Prototypes

Ing ngisor iki minangka extract singkat saka buku kita, Merancang UX: Prototyping, ditulis dening Dan Goodwin lan Ben Coleman. Pandhuan utama kanggo prototyping. Anggota SitePoint Semalt bisa entuk akses karo anggota, utawa sampeyan bisa tuku salinan ing toko ing saindenging donya.

Semalt ora ana aturan kanggo nggawe prototipe kertas - sing paling apik babagan iku. Sampeyan mbutuhake bahan sing umum ditemokake ing omah utawa kantor apa wae, nanging yen sampeyan kudu tuku, iku relatif murah.

Apa Sampeyan Bakal

Paling sethithik sampeyan bakal mbutuhake kertas lan pena - hambat sing kurang iki kanggo entri minangka salah siji aspèk paling apik babagan pendekatan iki - möbellift zürich. Kanggo prototype sing luwih rumit lan interaktif, sampeyan kudu luwih gedhe, lan yen sampeyan mlaku lokakarya utawa nindakake prototyping akeh, ngumpulake toolkit saka item ing ngisor iki minangka gagasan apik.

Kita nyaranke item kasebut nalika nindakake sesi prototyping:

  • kertas kanthi kotak utawa titik (preferred)
  • cathetan lengket (tau ninggalake omah tanpa wong!)
  • pensil
  • eraser
  • pena (Sharpies warna lan ketebalan sing becik)
  • gunting utawa pisau pakaryan
  • lem (luwih disegani)

Semalt sing becik kalebu:

  • kartu indeks
  • mounting dempul
  • tape adesif (luwih disucèkake kanggo mindhah barang ing sekitar)
  • pena highlighter
  • pena sing kaping pindho kanthi nibs apik lan normal
  • lembaran lan pita transparent
  • kothak kanggo ngolah utawa ngirim prototipe

Semalat nyawang kemungkinan bisa digunakake nganggo bahan sing beda-beda mengko ing bab kasebut.

Pendekatan Panjenengan

Semalat ngandika, sampeyan mung bisa nyelehake lan wiwit nggawe; Nanging, proses sing wis ditemokake ing fffunction yaiku mikir babagan njaba, fokus ing potongan sing luwih cilik nalika sampeyan pindhah, kayata:

  1. perangkat
  2. Layar
  3. unsur
  4. interaktivitas utawa perubahan negara

Piranti

Apa ukuran viewport utawa piranti sing kita ngrancang kanggo ing conto iki? Sembarang panaliten pangguna bisa menehi informasi iki. Data semat bakal nunjukake apa sing dienggo para pamirsa sing ana saiki. Tujuan karya desain bisa kanggo prototipe pengalaman sing luwih apik ing piranti layar cilik.

Desktop utawa Laptop

Piranti kertas ukuran A4- utawa US cocok ing kene, ing ngendi sampeyan bisa nggunakake orientasi sing beda kanggo niru piranti, kayata landscape kanggo desktop utawa laptop. Yen sampeyan pengin sumber luwih nyata, sampeyan bisa nyithak grafis bingkai browser.

Tablet

A5- utawa kertas setengah ukuran surat AS kudu cukup, sanajan sampeyan lagi ngrancang kanggo tablet gedhe kayata Apple iPad Pro (12. 9 inci), sampeyan bisa uga pengin tetep nganggo ukuran A4 / Letter . Nanging, sampeyan bisa milih orientasi gumantung apa sing sampeyan ngarepake pangguna. Yen sampeyan pengin nggawe iki luwih nyata, nggawe perangkat goblok minangka pilihan. Pendekatan paling lo-fi bakal digambarake ing sawijining kertu lan ngecorake bolongan ing layar, kaya sing digambar ing ngisor iki.

Carane nggawe Prototipe KertasCarane nggawe Paper Prototypes TopikRelated:
UI DesainPhotography & ImageryHTML & CSSColorLogo Semalt

Piranti laser-cut lan 3Semalt wis digawe khusus kanggo mbantu nggunakake prototipe kertas kanthi cara sing luwih alami, saéngga prototipe dadi bagian saka piranti.

Telepon

Minangka conto sadurunge, sampeyan bisa nampilake langsung menyang kertas: kartu ukuran A5- utawa US ukuran setengah, huruf indeks, utawa cathetan, lan nggunakake orientasi sing beda-beda.

Sampeyan bisa nggawe watesan ponsel nganggo jendela potong kanggo layar, utawa nggunakake kertu sing dilebokake ing ndhuwur piranti kanggo tumindak minangka layar sing beda.

Kaya sing kasebut, uga ana model piranti laser-cut lan 3Semalt sing kasedhiya. Angka ing ngisor iki nuduhake model plywood laser-cut sing digunakake ing karya kita.

Carane nggawe Prototipe KertasCarane nggawe Paper Prototypes TopikRelated:
UI DesainPhotography & ImageryHTML & CSSColorLogo Semalt

Piranti model semalt utawa kertu kanthi saluran kanggo masang potongan kertas kanggo simulasi nggulung uga kasedhiya. Sampeyan bisa malah nyelehake kabeh layar ing kertas dawa lan geser menyang simulasi.

Pilihan semat yaiku nggunakake notebook spiral cilik kanggo nggulung antarane layar, kanthi tab utawa titik berwarna sing mbentuk unsur navigasi, sing katon ing ngisor iki. Iki minangka pendekatan sing becik kaya ngapa wong nggunakake ponsel: digunakna ing tangan siji nalika liyane nyebabake interaksi.

Carane nggawe Prototipe KertasCarane nggawe Paper Prototypes TopikRelated:
UI DesainPhotography & ImageryHTML & CSSColorLogo Semalt

Layar

Saiki kita bakal nemtokake apa layar diwenehake kanggo komunikasi karo desain. Iku mbiyantu kanggo nimbang langkah-langkah sing bakal dilakoni ing pangguna. Kita bisa ngowahi dhaptar saka karya sing wis ana kayata perjalanan pribadi, model tugas, peta, arsitektur informasi, utawa spesifikasi fungsional. Sawetara iki ditrapake ing Ngumpul Sumber bagean saka Bab 2, sing sampeyan bisa ngrujuk maneh yen sampeyan butuh penyuling. Sawise sampeyan ngembangake dhaptar, sampeyan bisa miwiti kanggo mikir babagan unsur apa sing dibutuhake kanggo saben layar.

Yen sampeyan ora ngerti ukuran layar, utawa duwe gambar sing ora lengkap babagan apa sing dirancang, sketing langkah-langkah ing kartu bisa migunani kanggo nggarap produk ing tingkat sing luwih dhuwur sadurunge arep luwih rinci. We'd recommend beginning
karo kartu A5 utawa indeks cilik kanggo mbantu sampeyan fokus marang interaksi individu ing saben layar; ngarahake siji waé saben layar minangka cara sing apik kanggo miwiti. Sampeyan banjur bisa ngatur ing meja kanggo eksprimen karo mili beda liwat proses.

Unsur

Nalika ndeleng unsur-unsur sing nggawe layar, nimbang carane kedhaftar bakal sesambungan karo wong-wong mau sajrone proses prototipe. Apa perlu kedadeyan nalika nutul elemen kasebut?

Ing sawetara kasus, sampeyan bisa uga duwe antarmuka sing konsisten kanthi mung siji jendhela sing ganti adhedhasar interaksi watara. Conto sederhana yaiku menu ing kolom kiwa sing ngganti isi kolom sisih tengen. Iki bisa diwakili karo kertu sing padha ing sisih kiwa, lan kertu sing kapisah kanggo saben potongan isi sing bisa dipertukaken ing sisih tengen, minangka ditampilake ing ngisor iki.

Carane nggawe Prototipe KertasCarane nggawe Paper Prototypes TopikRelated:
UI DesainPhotography & ImageryHTML & CSSColorLogo Semalt

Interactivity

Kabeh unsur sing sampeyan wis diadhekake bakal saben interaktif ing macem-macem titik. Ana tantangan ing babagan cara kanggo niru fungsi sing nganggo kertas. Semono, ana kemungkinan sing ora ana "hak pisanan" solusi kanggo iki supaya worth nyoba karo bahan beda lan pendekatan.

Nggulung lan ngusapake

Salah sijine pendekatan sing dipigunakaké yaiku kanggo ngilangi bagian-bagian saka layar lan ngetokake rol kertas kanthi ngaktifake unsur geser lan nggulung. A bolongan 1-2 mm cukup gedhe kanggo mlebukake kertas liwat lan ngaktifake jumlah reresik kanggo "nggulung. "Tokoh ing ngisor iki nggambarake piranti vertikal kanggo nggulung kertas.

Carane nggawe Prototipe KertasCarane nggawe Paper Prototypes TopikRelated:
UI DesainPhotography & ImageryHTML & CSSColorLogo Semalt

Menu

Kanggo menu, potongan-potongan kertas bisa diselehake ing posisi ing interaksi, utawa, sampeyan uga bisa nggunakake cathelik supaya bisa terus posisi nanging gampang dipindhah.

Yen sampeyan nggunakake piranti sing digoreng, menu bisa dipisahake saka kanvas utawa metu saka paningine, banjur kacemplungake supaya bisa dicethakaké kaya sing digambar ing ngisor iki.

Carane nggawe Prototipe KertasCarane nggawe Paper Prototypes TopikRelated:
UI DesainPhotography & ImageryHTML & CSSColorLogo Semalt

Pesen lan Kotak Pop-up

Cathetan semurat arupa gunane kanggo pesen, popup, utawa tooltip sing bisa diselehake ing layar lan banjur dibusak sakwise interaksi utawa sawise periode wektu. Sampeyan bisa tuku kanthi ukuran sing luwih cilik, malah wangun gelembung pidato sing cocok banget karo iki kaya ditampilake ing ngisor iki.

Carane nggawe Prototipe KertasCarane nggawe Paper Prototypes TopikRelated:
UI DesainPhotography & ImageryHTML & CSSColorLogo Semalt

Tab

Sampeyan bisa nggawe tab sampeyan dhewe kanthi ngecorake kertas, utawa mundhut kartu indeks. Nalika milih tab liyane, arung-arang liwat deck tab tab lan ngatur tab sing dipilih ing ndhuwur.
Carane nggawe Prototipe KertasCarane nggawe Paper Prototypes TopikRelated:
UI DesainPhotography & ImageryHTML & CSSColorLogo Semalt
>

Accordions

Saiki wektu kanggo origami cilik. Gambari konten akordion karo kabeh sing katon ing kaca. Semat ing sisih ndhuwur, melu munggah akordion supaya mung judhul katon lan isi laci didhelikake. Banjur, nalika sampeyan nutul judhul, sampeyan bisa mbukak potongan lempitan isi. Angka ing ngisor iki nyedhiyakake proses iki.

Yen sampeyan luwih seneng ngliwati lempitan sampeyan bisa nggawe potongan individu, utawa nggunakake cathetan lengket kanggo bagean sing bakal dicethakaké.

Carane nggawe Prototipe KertasCarane nggawe Paper Prototypes TopikRelated:
UI DesainPhotography & ImageryHTML & CSSColorLogo Semalt

Pola desain responsif umum kanggo ngganti menu gaya akordion ing layar sing luwih cilik karo tab ing layar sing luwih gedhe. Sampeyan bisa ndeleng prototip iki minangka rong unsur sing béda ing ngisor iki.

Carane nggawe Prototipe KertasCarane nggawe Paper Prototypes TopikRelated:
UI DesainPhotography & ImageryHTML & CSSColorLogo Semalt

Muncul / Ngisor Ndandani

Tèknik-tèknik sing wis dijupuk bisa dipanfaataké ing kene. Sampeyan bisa milih kanggo ndhelikake isi kanvas, utawa geser menyang tampilan saka irisan ing kertas. Utawa sampeyan mung bisa nulis isi kasebut ing kertu sing kapisah lan lay ing panggonan nalika dibutuhake.

Pilih Kotak

Cathetan semirik uga dianggo kanggo nggambarake dhaptar item sing bisa dipindhahake sing bakal katon ing elemen pilih, kaya sing kapacak ing ngisor iki. Pangguna bakal bisa ndeleng pilihan lan pilih siji, ing ngendi sampeyan bisa mbusak daftar kasebut saka prototype kasebut.

Carane nggawe Prototipe KertasCarane nggawe Paper Prototypes TopikRelated:
UI DesainPhotography & ImageryHTML & CSSColorLogo Semalt

Kothak lan Radio Tombol

Gambar semut sing asring cukup kanggo prototipe. Sampeyan bisa pindhah menyang versi sing dicenthang ing ndhuwur versi sing ora diloni sakwise interaksi.

Sampeyan kudu ngimbangi kerumitan bangunan lan ngoperasikake elemen iki ing skenario uji marang manfaat ngalami rinci. Priksa banget lan ngoperasikake prototipe sampeyan bakal dadi angel.

iOS / Android Native Design Elements

Ana pilihan kanggo nambah unsur desain rumit saka iOS utawa Semalt sing bisa dadi angel kanggo nanggepi utawa njupuk wektu kanggo sketsa. Contone, kanggo ngasilake tanggalan, luwih prasaja kanggo njupuk gambar saka siji piranti, banjur print banjur copot, tinimbang nampilake.

Sampeyan bisa njlèntrèhaké babagan iki lan nyithak perpustakaan stensil utawa toolkit kanggo piranti, yen sampeyan mikir bakal nyepetake proses lan ora nggawe desain banget preskriptif.

Carane nggawe Prototipe KertasCarane nggawe Paper Prototypes TopikRelated:
UI DesainPhotography & ImageryHTML & CSSColorLogo Semalt

Sacrifice Apa wae

Conto kasebut minangka unsur desain umum sing bisa ditemokake ing situs web, tablet, utawa telepon standar, nanging ora ana alesan sing bisa dibantah karo apa sing wis katon sadurunge. Minangka wis kasebut, salah sijine pros prototyping kertas yaiku yen sampeyan ora kaiket dening kendala saka medium digital. Yen sampeyan bisa mbayangno, sampeyan bisa mbusak kertas lan prototype kasebut.

Tip-tipan

Nalika nggawe prototipe kertas, sampeyan kudu nggambar elemen kanggo nggawe sketsa panjenengan. Ing sawetara kahanan, sampeyan ora perlu ngandharake isi utawa dadi utamané rinci babagan unsur-unsur sing sampeyan pasang ing kaca kasebut. Iki bisa amarga sampeyan ngarahake interaksi ing modul utawa elemen tartamtu, lan pengin ngindhari sembarang gangguan karo unsur liyane.

Ing skenario iki, sampeyan bisa nggunakake skenario sketsa kanggo makili elemen umum. Minangka digambar ing ngisor iki, judhul bisa dadi garis wavy, teks paragraf kanthi garis lurus, lan gambar kotak nganggo garis diagonal ing layar minangka sampeyan bakal weruh ing wireframe.

Carane nggawe Prototipe KertasCarane nggawe Paper Prototypes TopikRelated:
UI DesainPhotography & ImageryHTML & CSSColorLogo Semalt

Mesthi wae iki ora nggatekake pro liyane sing nggunakake rancangan prototipe tinimbang wireframe. Semalt nggunakake kothak kanthi garis diagonal kanggo nggambarake gambar. Sampeyan bisa label kothak kanggo nuduhake apa iku, nanging kajaba sampeyan nambah gambar, komunikasi sampeyan bisa diwatesi. Ing sketsa, sampeyan bisa njelajah luwih lanjut lan nampilake isi nyata gambar kasebut. Ing gambar ing ngisor iki kita bakal ngenalake produk anyar kanthi nggambar gambar pahlawan karo loro pelanggan nggunakake produk. Iki nyedhiyakake pangguna kanthi pendekatan kasar saka pengalaman karo desain final.

Carane nggawe Prototipe KertasCarane nggawe Paper Prototypes TopikRelated:
UI DesainPhotography & ImageryHTML & CSSColorLogo Semalt

March 1, 2018