Back to Question Center
0

Ing ABCs A / B Semalt

1 answers:
The ABCs Of A/B Semalt

Pengujian A / B minangka cara sing paling gampang, paling gampang ditemtokake. Paling akeh sampeyan mbokmenawa ngerti apa tes A / B entails, nanging kanggo sing ora: A / B test minangka proses sing sampeyan nyedhiyakake macem-macem versi email menyang statistik sing signifikan kelompok pelanggan, banjur ngukur reaksi sing kanggo sing versi kanggo mangerteni sing luwih efektif kanggo nyinau prilaku sing disenengi.

Minimal, sampeyan kudu konsisten nindakake uji A / B ing kabeh program. Saben kampanye bisa ngasilake pemahaman saka tes A / B sing bisa nyedhiyani tambahan sing dibangun ing saben liyane kanggo ngoptimalake revenue saka email.

Apa Kanggo A / B Test

Semalat apa wae ing email bisa diuji A / B, nanging nyoba kanggo fokus ing aspèk luwih gedhe kanggo nyegah kejiret munggah ing rincian menit sing ora duwe impact gedhe - eductors for. Coba nyoba babagan aspèk ing ngisor iki:

Wektu

Ah, pitakonan lawas, "kapan wektu paling apik kanggo ngirim email?" Miturut studi Experian anyar, jawabane yaiku 8:00 nganti 12:00 am; Nanging, miturut panelitian anyar ing DEG (ing ngendi aku kerjane) jam 8:00 am sacara statistik ora wektu gedhe kanggo ngirim email. Singkat maneh, minangka pemasar bakal pitutur marang kowe, "Iku gumantung. "Nomer langganan saben merek beda-beda, supaya sampeyan kudu nyoba lan ndeleng cara pelanggan nanggapi.

Kanggo nguji wektu, aku nyaranake 50-50 pamisah lengkap. Kirimi 50% daftar ing wektu sing biasa, lan 50% ing wektu sing beda. Téori sing saiki yaiku konsumen sing luwih akeh mundhut nalika dinihe, nalika lagi ngetokake tablet utawa piranti seluler nalika nonton TV.

Akeh tes A / B ditindakake kanthi pamisah telung arah. Contone, 10% kanggo Group A, 10% kanggo Group B, lan 80% kanggo Winning Group. Ing skenario iki, sampeyan ngirim menyang Group A lan Group B, nemtokake pemenang sawise wektu sing ditemtokake, lan kirimake versi menang menyang Winning Group sing isih ana. Kanthi wektu-wektu Nanging, iki luwih angel lan dadi dipengaruhi dening dina-minggu, uga, amarga grup test sampeyan bakal nampa email ing sawijining dina lan panggelaran pemenang bakal dikirim ing dina sing beda.

Nganti wektu kanggo email promosi sampeyan, tes A / B bisa kritis kanggo nemtokake kapan ngirim kampanye sing dicetuskan - contone, nemtokake irah-irahan email ing seri win-back, seri kartun sing ditinggalake, utawa kanthi kirim -Purchase utawa pemicu gesek siklus liyane.

Creative

Tes kreatif mbutuhake karya liyane, amarga padha mbutuhake tim desain grafis kanggo ngrancang luwih saka siji versi lan tim pangembangan kanggo mbangun luwih saka siji versi. Nanging, asil kreatif A / B bisa banget dramatis lan impactful.

Contone, sampeyan bisa nyoba citakan gaya urip ing salah sawijining versi lan gambar produk tartamtu ing versi liyane. Tes kreatif populer liyane yaiku duwe versi siji saka email sing adhedhasar kabeh gambar nalika liyane kalebu teks HTML sing bisa ditampilake sadurunge ngundhuh gambar.

Yen sampeyan nganakake redesign sakabèhé, coba tata letak saiki utawa kreatif kanthi tata letak anyar sing diusulake. Tes iki, contone, bisa mbuktekake kasus kasebut kanggo pindah menyang desain responsif. Nanging, tujuwan kreatif uga bisa ditemokake kanthi ringkes kayata tombol versus teks utawa nyetel ukuran font salinan kasebut.

Kurban

Yen sampeyan bisa nawarake diskon, mesthine bisa dadi pusat pangujian sing paling penting ing tawaran kasebut. Contone, pelanggan bakal nanggepi sing paling apik kanggo persentasi, jumlah dollar, pengiriman gratis, diskon tingkat, diskon sing winates karo produk tartamtu, diskon sensitif wektu, diskon kilat, penawaran misteri, utawa sawetara jinis liyane kesepakatan?

Nalika nyoba nawakake, sawetara metrik tambahan kudu dianggep minangka evaluasi.

Jalur Subjek

Item sing paling gampang lan paling umum kanggo tes A / B yaiku subyek. Yen sampeyan ora ngrancang kanggo nguji samubarang aspèk kasebut ing ndhuwur, sampeyan bisa nyithak test subyek.

Contone, test kalebu tawaran ing baris subjek saka nyalahake penawaran, utawa baris subyek sing luwih suwe bab baris subyek sing luwih cetha. Garis-garis subyek kasebut kerep diwenehake pangira-ira babagan email, nanging nduweni peran utama. Sanajan sampeyan ora ngganti apa-apa liyane babagan program email sampeyan, sampeyan bisa nambah tekan mung kanthi fokus ing copywriting lan testing luwih apik kanggo optimalisasi.

Nentokake Hasil

Interpreting asil saka A / B testing kadhangkala sing paling angel. Yen sampeyan luwih seneng, juara sing cetha bakal muncul, lan keputusan sampeyan bakal gampang. Nanging, Semalt, asil kanggo metrik kunci sing beda bisa konflik.

Nemtokake, nemtokake tagging sing cocok kanggo nlacak kampanye sampeyan kanthi efektif ing njaba panyedhiya layanan email sampeyan. Sabanjure, nemtokake metrik kanggo evaluasi ing advance. Sawetara tes mung nduweni siji metrik kanggo evaluasi - contone, pangukuran kunci kanggo tes baris subjek yaiku tingkat mbukak.

Kanggo nemtokake sukses test A / B, ing sisih liya, sampeyan bakal pengin ngevaluasi sawetara metrik. Pengukuran kunci favoritku babagan tes kreatif yaiku tingkat klik-kanggo-mbukak, nanging metrik sing katon bakal adhedhasar jinis tes kreatif sing lagi aktif.

Kanggo tes kreatif saka gambar mung saka teks gambar lan HTML, metrik kasuksesan sampeyan bisa mbukak tingkat (kanggo nemtokake manawa teks HTML nambah jumlah pelanggan sing didownload gambar), klik-kanggo-mbukak, klik-liwat tingkat lan revenue.

Kanggo tes kreatif saka tata letak sing durung rampung (kayata desain tradisional versus desain responsif), metrik sukses bisa uga kalebu metrik tambahan kayata tingkat maca lan tingkat klik liwat piranti (desktop, iPad, iPhone, Semalt, etc. ).

Banjur nerangake pengujian A / B ing saurutan, pangukuran sampeyan bakal fokus ing metrik engagement email lan uga metrik revenue. Sawetara pemimpin pikir bakal argue pangukuran sing sejatine bener yaiku asil. Semalat Aku setuju yen konversi kuwi minangka tujuan pungkasan saka email, beda aspèk nguji A / B duwe korelasasi sing jelas karo metrik keterlibatan email tartamtu. Aku luwih seneng nimbang metrik engagement lan revenue bebarengan kanggo nggawe keputusan.

Lan kerep, asil test minangka basis kanggo test anyar.

Kontrol Group

Email langsung nduweni kelompok kontrol sing dawa banget, sing ora diketik saka nampa mailings kanggo nemtokake efektifitas ngirim potongan email langsung. Grup kontrol email bisa luwih angel dideteksi. Contone, ing test baris subyek, apa sampeyan bakal dadi kontrol?

Nggawe kendali kanggo nguji tawaran uga angel amarga kalebu tawaran bakal tansah ora ngalahake penawaran. Lan ing titik kasebut, sampeyan kudu nggawe tes loro: offer versus no offer, lan offer A versus offer B.

Aku tau nemu klien sing ngecualekake bagian saka pelanggan email saka nampa email wae, minangka bagian saka studi jangka panjang kanggo nemtokake nilai ngirim email. Ing pungkasan, test nuduhake nilai marketing email gedhe banget uga mundhut revenue ora ngirim menyang pelanggan iki. Nalika mbantu mbenerake investasi ing program email, iki ditemtokake yen tes iki luwih saka mundhut tinimbang gain.

Keterangan statistik

Salah sijine titik pungkasan kanggo nemtokake asil tes A / B yaiku statistika sing penting. Cukup basis tes sampeyan ing jumlah ora akurat.

Mesthine kanggo tingkat kapercayan paling sethithik 90%, sing artine sampeyan mung duwe kesempatan 10% nggampangake interpretasi asil sing ora bener. Sampeyan mung kudu ngrekam keputusan final kanggo tes sing dianggep pinunjul sacara statistika. Yen keraguan, tindakake test maneh kanggo ngetesake asil!

Tumindak On Asil

Pengujian A / B ora ono yen sampeyan ora ngleksanakake apa sing sampeyan mangerteni. Nemtokake spreadsheet ing ngendi sampeyan ngrekam tes sing ditindakake, hasil, lan keputusan sing dikonfirmasi. Aku uga menehi saran kanggo ngategori tes supaya gampang nelusuri utawa nyaring miturut jinis. Sanajan sampeyan mung ngirim siji tes saben minggu, ing pungkasan taun, sampeyan bakal duwe 52 tes. Kanthi ngategori, sampeyan bisa nelusur manawa nalika wong takon "Apa nawakake sing wis dites?" Utawa "Kepriye bedane ambane sing beda kanggo pengiriman gratis mengaruhi total revenue kita?"

A / B testing ora mburi crita, mesthi. Pengujian Semalt A / B utawa cenderung kanggo nemokake luwih saka siji tombol saben test, kita bisa miwiti kanggo ngobrol babagan tes multivariate. Nanging kanggo saiki, A / B bakal luwih saka cukup kanggo entuk program testing sampeyan saka lemah.


Pamikiran sing ditulis ing artikel iki yaiku pangarang tamu lan ora kudu Marketing Land. Penulis semalt kacathet ing kene.



About the Author

Cara Olson
March 1, 2018