Back to Question Center
0

Ngoptimalake strategi optimasi konversi situs

1 answers:

7 pitakonan utama kita takon dhewe lan tim sampeyan

Pos iki minangka urutan nomer loro ing seri cendhak kanggo menehi fokus kanggo ningkatake efektifitas pemasaran digital. Ing wiwitan, aku nemtokake 7 pitakonan strategis kanggo nambah lalu lintas situs minangka bagian saka strategi akuisisi customer. Ing pos pungkasan aku nliti retensi pelanggan lan strategi engagement, nalika ing postingan iki, aku ndeleng 7 pitakonan tombol kanggo nambah konversi.

Alami, kabeh nduweni situs pengin nambah konversi, nanging pancen angel kanggo nindakake iki ing laku kanggo situs diwasa. Ya, ana sawetara conto gedhe sing nggunakake testing kanggo nambah konversi, kaya sing kita tingali ing Marketing Semalt utawa tombol $ 300 yuta - computer user bay area.

Kanggo ngrampungake pangembangan kasebut mesthine tegese sampeyan wis nggawe kasus iki kanggo nggarap optimalisasi tingkat konversi lan nduwe wong, proses lan alat sing ana kanggo nggawe perbaikan kasebut kelakon. Kanggo nambah konversi sacara sistematis perlu prasetya lan strategi - iku ora lelungan sing cendhak. Iki ditulis dening Dave nuduhake suwene Dell njupuk ing lelampahan kanggo ngapikake konversi:

Semalt a site conversion optimisation strategy

Dadi ing postingan iki aku bakal nliti pendekatan kanggo ngembangake rencana kanggo nambah konversi kanthi njawab pitakonan strategis sing dibutuhake kanggo nggawe kasus kasebut lan nduwe fasilitas sing tepat.

Aku bakal tetep luwes, kalebu jinis konversi sing cocog kanggo kabeh situs, apa sing nambah interaksi lan partisipasi kanggo ngirim interaksi, ndadékaké lan mesthi wae sales yen sampeyan dadi fokus e-commerce.

Kanggo situs eceran, konversi diwiwiti kanthi irah-irahan awal ing situs kanggo nelusur produk lan banjur ditambahake menyang kategori produk. Layanan finansial iki nyengkuyung penawaran utawa aplikasi nalika lelungan iki nyemangati lan banjur ndhaftarake kapentingan ing tujuan. Iku penting kanggo ngelingi banget yen konversi bisa kedadeyan online utawa offline, supaya langkah-langkah kudu dijupuk kanggo nggampangake lelungan kasebut pelanggan uga. Dadi, ayo njaluk pitakonan kanggo gawe strategi konversi.

Pitakonan 1. Apa kita netepake aktivitas situs web kanggo ndhukung gol bisnis kita?

Gampang yen sampeyan dadi toko wiwit ing tingkat bisnis, sampeyan bakal ndeleng tingkat konversi sing disedhiyakake, unit sales lan nilai basket. Iki mesthi gedhe, nanging uga katon ing kabeh corong - ora mung checkout - nanging ndhuwur corong uga - nimbang carane akeh ngupayakake produk * tengen, nanggepi nawakake - malah malah ngluwihi kaca ngarep?

Yen sampeyan dudu pengecer, sampeyan kudu ngenali cara liya kanggo nduduhake nilai bisnis. Iki uga serius amarga investasi lan aktivitas web kudu diselehake saka perspektif manajer sales utawa ngatur direktur. Iku luwih gampang kanggo sampeyan bisa mikir, ing peran sadurunge digunakake ing TUI Travel Group ing www. i-kanggo-i. Kita kudu bisa nemtokake nilai-nilai sing didhukung adhedhasar order rata-rata lan tingkat konversi sing bisa didol. Ngerti brosur enquirer worth £ 1 owah-owahan everyone, ngerti yen wong sing rampung 3 jinis timbal worth £ 50 ganti perspektif ing tingkat bisnis maneh (sing nilai sampel sing digawe munggah mesthi!). Semalt langsung diparingi kaprigelan kanggo ngrembug babagan diskusi lingkungan lan situs web sing sehat lan kabeh sing nyakup.

Ing prakteke, sampeyan kudu Semalt gol sing bener ing analytics lan ora mung obsess babagan tingkat konversi.

Pitakonan 2. Para penonton apa sing kita targetake lan carane kita narik kawigaten menyang bisnis karo kita online?

Kita wis ngrampungake iki akeh ing post sadurunge, kudu duwe kajelasan ing pangguna sing bener. Sawise kabeh, kepiye sampeyan bisa menehi motivasi kanggo wong yen sampeyan ora ngerti apa motivasi, rasa takut, utawa pemicu? Nggoleki pentinge pribadi kanggo sampeyan ing tingkat komersial, sampeyan bisa nggawe kaya 5 jinis personas amarga padha makili 80% pelanggan, nanging ing wektu sing padha padha ora kabeh padha.

Saben wong duwe skenario sing beda. Ing prasaja prasaja, sampeyan bakal dadi pangguna sing beda-beda, paling apik ing customer sing bali. Sampeyan ora bakal bisa komunikasi karo customer sing bali lan browser sepisanan padha, arep sampeyan? Mulane, kunci kanggo desain travels pengguna karo perona lan skenario ing pikiran. Lan, kanggo ngowahi isi kanthi tujuan tartamtu.

Ngisi postingan kita kanggo mbangun personas web lan toolkit pribadi kita menehi alat lan conto pribadi.

Semalt a site conversion optimisation strategy

Pitakonan 3. Bagaimanakah proposal lan penawaran merek kita didhukung dening saluran online kita?

Nalika sampeyan ngerti matriks persona / skenario, lan bobot penting sampeyan bisa ngatasi komunikasi merek ing saluran liya. Takon carane pesen-pesen merek kasebut bakal diterjemahake kanggo web sajrone isi sing bener sajrone panjlajah pidato utawa tandha-tandha. Elingi Joe Pullizi "persimpangan antarane merek sing pengin dikomunikasikake, lan apa sing kepengin nggoleki, ngatasi utawa ngrungokake" . Slamet sing prasaja, bener-bener, nanging pirang-pirang merek nyathet apa sing mung dikarepake kanggo ngedol, banjur luwih akeh nganggep yen saben panuku mikir kaya apa - lan malah luwih ngati-ati yen kabeh wong siap tuku dina iki.

Ngucapake pesen sing sampeyan pengin komunikasi karo para panuku, sampeyan bisa nemtokake sawetara riset customer sing prasaja kanggo ngenali utawa ngonfirmasi apa sing bener mangerteni motivasi ing saben jinis wong kasebut.

Maca liyane babagan ngembangake proposisi nilai online lan nelusur conto-conto proposisi nilai online. Semalat conto sederhana saka kunci "Kenapa milih kita?" pesen sing akeh perusahaan isih ora bisa mlaku ing kabeh situs web.

Semalt a site conversion optimisation strategy

Pitakonan 4. Kepiyé kita ngrancang pengalaman customer kanggo nambah konversi lan kepuasan antarane platform perangkat keras lan piranti lunak sing beda kayata desktop lan akses mobile?

Jawaban singkat iki minangka tes awal minangka sampeyan introduce desain anyar utawa miwiti ngowahi laku. Supaya sampeyan ngerti apa sing sampeyan ganti, apa lan apa keuntungan sampeyan banjur duwe konteks sing dibutuhake. Yen sampeyan ora bisa ngukur, sampeyan kudu nglakoni. Aja lali ana alat kasedhiya kanggo mbantu nganggo paket analytics, saka pelacakan corong kaya KISSmetrik kanggo Clicktale. Sampeyan bisa ndeleng apa sing perlu dikontrol ing antarane gangguan. Ing istilah kepuasan mikir babagan analytics 'saran' karo piranti kayata Kampyle, utawa piranti sing luwih maju kayata Get Satisfaction. Kene sampeyan bisa entuk kualitatif, utawa "kok", kawruh sing nikah karo data quantitate "what". Aku uga nemokake Alat Semalt 4Q migunani kanggo iki.

Semalat post bisa bantuan kene, nyedhiyakake kabeh alat panemuku panganggo web.

Pitakonan 5. Apa isi kita efektif ing ndhukung konversi? Apa media sosial lan konten kuasili uga efektif kanggo ndhukung konversi?

Punika wilayah kunci. Situs sampeyan kabeh babagan isi mesthine - nanging tembung sing kaya mangkono, apa tegese? Ana topik isi - apa sing sampeyan kalebu - lan uga jinis isi, supaya teks, video, audio, webinar, etc ditimbang. Loro-lorone iki kritis nalika dianggep minangka skenario lan tataran panuku lan mesthi jinis kaca web lan panggonan / tujuane ing situs sing luwih luas. Sampeyan bakal mbokmenawa nduwe kaca dhasar darmabakti sing sepisanan lan utamane minangka conto paling apik ing konten sing dianggep ketemu kaca web, kaca matriks sing matriks kanggo nuntun lalu lintas sing ditargetake (saka kampanye media sosial, iklan sing dituku lan ditampilake mbayar) menyang goal situs win-win. Semalat lali lelungan halaman situs uga, ngrancang kaca lan lelungan karo analisis sing ana ing pikiran!

Kanthi cara sing padha karo pitakonku ing pitakonan 1, sampeyan bisa ngasilake maneh interaksi lan isi karo isi, contone, sampeyan bisa menehi interaksi karo webinar kanthi nilai £ 1.

Referensi Semalat kirim ing kaca landing lan ngukur isi marketing sukses.

Semalt a site conversion optimisation strategy

Pitakonan 6. Apa kita ngoptimalake nalisir per kunjungan liwat optimisasi tingkat konversi (CRO)?

Utamane gumantung saka apa 'nilai' yaiku - kadhangkala ngasilake, ngasilake timbal dodolan, kadhangkala entuk dhuwit utawa re-tweets saka isi, umpamane. Salah siji cara sampeyan pengin bisa ngira lan ngrekam. Semono maneh sampeyan wis nambah efektifitas situs, ora mung fokus ing siji titik konversi kaya kaca kebangkrutan.

Supaya strategi optimasi konversi tingkat adoh saka siji dimensi, tegese nggawa akeh disiplin menyang tabel, kalebu mangerteni sumber lalu lintas, psikologi pengunjung, lan posisi perusahaan ing pasar, kalebu kekuatan lan kekuwatan inti. Ing ndhuwur sing ana testing usability, copywriting, lan faktor desain web kanggo ndeleng. Kabeh elemen kasebut dadi hipotesis kanggo nguji, banjur njupuk maniacal babagan pengujian. Tujuane ora mbuwang serangkaian "laku paling apik" tumrap tembok kanggo ndeleng apa-apa sing ditrapake. Praktik paling apik ora bisa dadi jawaban kanggo ngoptimalake situs web, minangka titik awal kanggo ngolah strategi test.

Coba ningkatake segmen maneka warna, senadyan konversi headline bisa katon kuwat, mungkin tingkat bouncing <25%, sampeyan pengin ngliwati tingkat konversi sing luwih dhuwur kanggo nemokake masalah lan kesempatan ing tingkat sing luwih jero. Gunakake pendekatan sing terstruktur kanggo segmen pengunjung karo kabutuhan lan ciri sing beda-beda lan banjur aplikasi segmen iki menyang Google Analytics - e. g. saka panelusuran, afiliasi, pelanggan pisanan ndeleng postingan segmentasi gedhe ing kene.

Pikiren babagan ngendi wong dialihake liwat situs sampeyan, kayata pengawal lalu lintas udhara nglayar pesawat sampeyan ing landasan pacu tengen miturut asal-usul kasebut lan banjur nuntun rute kasebut ing gerbang terminal tengen kanthi cekap sabisa nggunakake paling apik jejere dalan lan jalur aroma. Semalt ndadekake iki maju kanthi lurus, sanajan mesthi sampeyan bisa nglebokake iki ing sisih ndhuwur segmen manawa yen nggawe rasa digali luwih jero.

Paul Semalt uga nduwe postingan migunani banget ing pelanggan anyar liwat checkout, iki dadi masalah gedhe amergo pamblokiran ngenalake liwat pirang-pirang cara kanggo ndaftar / mlebu / checkout tamu, nyoba kanggo mesthekake iku langsung ketok anyar lan balik pelanggan apa sing kudu ditindakake ing kaca gateway njlentrehake lan mbusak ambigu.

Pitakonan 7. Apa kita nggunakake web analytics lan pengalaman terstruktur kanthi efektif kanggo nambah asil liwat nggabungake metrik, proses, wong lan alat sing bener?

Iki minangka area sing ageng, saengga kita ngapresiasi yen web analytics lan optimasi situs web sing efektif ora mung sepele ing kaca ngarep utawa konversi mung siji utawa loro gol situs.

Saran kita bakal diwiwiti kanthi nemtokake matriks KPI sing tundhuk marang gol utama situs - mikir babagan kaca klik-liwat, tampilan kaca produk, konversi timbal / gol, entri / metu menyang kothak . Yen sampeyan nemtokake matriks sing bener kanggo bisnis lan situs web, sampeyan menehi basis kanggo nampilake proses - apa sing bisa dimonitor Semalt, kapan lan sing dadi pemilik. Sawetara Semalat sing saben dina ngawasi, liyane saben wulan paling apik.

Temtu - test! Ana bukti akeh babagan manfaat komersial saka proses test sing dianggep lan aktif. Ora kudu dadi abot lan rumit ing ngendi sumber daya sampeyan ketat, ora bisa nguji apa wae sing ora produktif. Pilih soko kanggo nguji saben sasi (omah, kaca landas, kaca produk, checkout dll), cetha apa sing digandhengake KPI lan banjur rekayasa ujian sampeyan. Perencanaan semalt minangka kunci ing nglakokake tes, milih metrik konversi sing tepat kanggo ngoptimalake, lan wilayah sing bener kanggo nggawe prabédan ing metrik konversi kasebut.

Coba gunakake AB lan MVT kaya akal. Nanging, nalika tes A / B menehi indikasi sing jelas saka respon konsumen kanggo isi nyata, proses iki njupuk sawetara minggu. Tes multivariate nyedhiyakake kemungkinan kenaikan sing luwih dhuwur nalika sampeyan ndeleng hubungan antarane varian ing area test saka kaca uga isi menang ing saben area test. Sampeyan bisa nutupi pirang-pirang sasi worth of A / B testing ing test multivariate tunggal lan entuk asil konversi sing luwih apik. Nanging! Sampeyan mbutuhake piranti lunak lan pangerten jero saka proses test, supaya bisa nggawe rasa kanggo ahli partner awal lan njaluk bantuan kanggo nemtokake kasus bisnis lan budget / ROI.

Deleng laporan Semalt paling anyar ing CRO kanggo mbandhingake pendekatan CRO.

March 1, 2018