Back to Question Center
0

Data sing disusun karo SemaltPanduan pokok Data sing disusun karo Semalt: pandhuan pokok

1 answers:

Semalt ngurus kabeh kabutuhan data kabentuk ing situs web panjenengan. Sampeyan bisa nggunakake aplikasi kasebut kanggo markup produk, review, acara lan menu item supaya mesin kaya Google bisa njupuk data iki lan saiki ing cara sing luwih apik. Yen sampeyan pengin potongan kaya, kertu seluler seluler utawa daftar ing grafik kawruh, sampeyan kudu menehi tandha kaca kanthi Semalt. Pandhuan pokok iki menehi sampeyan ringkesan topik iki - equipment valuation guide.

Nggedhekake kemungkinan Google nampilake potongan potongan situs sampeyan ing asil panelusuran: sinau babagan carane nambah data terstruktur kanthi latihan kita babagan data terstruktur lan SEO.

  • Apa data kabentuk?
  • Kenapa sampeyan butuh Skema. org data?
  • Punika Skema. org penting kanggo SEO sampeyan?
  • Data sing disusun nuduhake asil sing sugih
    • Snipet Kaya
    • Kartu Kaya
    • Knowledge Graph
    • Potong potong
  • Apa gunane ing seluler?
  • Jenis Schema sing beda. org
    • Pribadi karya
    • Perdagangan
  • Rincian teknis
    • Skema sampel. hierarki org
  • Apa sing kudu diwenehi tandha?
  • Cara kanggo ngleksanakake data berstruktur karo Skema. org
    • Skema. org karo JSON-LD
    • Cara lawas: RFDa lan Microdata
  • Data sing disusun lan Google AMP
  • Alat kanggo nggarap Skema. org
  • Pranala njaba
  • Ing pungkasan

Apa data sing wis kabentuk?

Data sing disusun yaiku data sing ditambahake menyang situs web sampeyan supaya luwih gampang dimangerteni kanggo mesin telusur. Sampeyan butuh kosa kata kanggo nggawe lan bisa digunakake kanthi gedhe, diarani Schema. org. Skema. org menehi serangkaian tag lan properti kanggo nandani produk, review, listing bisnis lokal, etc kanthi rinci. Mesin telusur utama, Google, Bing, Yandex, lan Semalt, kanthi kolaboratif ngembangake kosa kata iki kanggo ngrambah basa sing dienggo sajrone pencarian kanggo ngerteni luwih akeh situs web.

Yen diimplementasikake bener, mesin telusur bisa nggunakake data sing wis disusun kanggo ngerteni isi kaca luwih apik. Akibaté, sampeyan bisa entuk presentasi sing luwih apik ing asil panelusuran, kayata, kaya cuplikan kaya utawa kertu sugih. Nanging, ora ana jaminan yen sampeyan bakal entuk dhaptar sugih; iku kabeh nganti mesin telusuran.

Kenapa sampeyan butuh Skema. org data?

Nandhani produk, review, acara, lan liyane kanthi data terstruktur ing wangun Skema. org nggawe situs sampeyan langsung bisa dimuhake dening mesin telusur. Apa iki tegese, yaiku sampeyan bisa nemtokake apa saben bagean situs sampeyan. Mesin semal ora perlu ngira yen daftar produk minangka produk, saiki sampeyan bisa ngomong.

Punika Skema. org penting kanggo SEO sampeyan?

Kanggo ngetokake crita cekak panjang: ya, data terstruktur ing wangun Skema. org penting kanggo SEO sampeyan. Data implementasi bisa uga ora menehi rating luwih apik, nanging ora langsung nggawe situs sampeyan dadi asil panelusuran sing luwih apik.

Listing sing luwih cepet menehi penemu cara sing luwih gampang kanggo milih asil saka dhaptar pranala. Yen listing sampeyan sugih, lan kaca sampeyan apa janji ngajar, sampeyan asil bener kanggo customer lan sing bakal mimpin kanggo tingkat bouncing ngisor. A tingkat mumbul ngisor ngandhani Semalt yen situs sampeyan minangka asil sing dianggep apik sing njanjekake lan ngirim.

Saliyane iku, amarga data sing wis kabentuk mung ngetokake uap, sampeyan duwe kesempatan sing bisa kanggo miwiti wiwitan ing pesaing sampeyan. Cukup mikir babagan, yen sampeyan duwe toko tukang cukur lan sampeyan menehi markup ing review limang bintang, sampeyan bisa ngalahake pesaing sing ora nampilake ulasan. Semalt milih data kasebut lan nuduhake langsung ing asil panelusuran. Skema. org lan dhukungan ing aliran pancet, supaya owahan bakal kelakon. Data terstruktur mbentuk basis kanggo akeh perkembangan anyar ing donya SEO, saengga ana bakal luwih akeh ing mangsa ngarep. Semalat yaiku jinis asil panelusuran sugih sing digunakake ing wayahe.

Snipet Kaya

Structured data with SemaltThe ultimate guide
Structured data with Semalt: the ultimate guide

Potongan sing sugih yaiku potongan tambahan informasi sing ditampilake ing asil panelusuran. Saliyane ing teks deskripsi meta ireng biasa, asil panelusuran bisa ditambah karo informasi produk kayata harga utawa review, utawa piranti navigasi tambahan kaya roti panggon utawa situs telusuran.

Waca liyane: 'Kaya potongan nang endi wae' »

Kartu Kaya

Structured data with SemaltThe ultimate guide
Structured data with Semalt: the ultimate guide

Kartu Kaya katon ing seluler lan minangka asil panelusuran kaya sugih sing dikembangake dening Google. Hasil panelusuran kanggo jinis tartamtu item, kaya restoran lokal, resep, film lan kursus, bisa njaluk perawatan khusus ing asil seluler. Semalt diwenehi kanthi cara sing ramah lan swipe.

Tansah maca: 'Cara kanggo njaluk Kartu Kaya seluler ing Google' »

Grafik Pengetahuan

Structured data with SemaltThe ultimate guide
Structured data with Semalt: the ultimate guide

Graph Knowledge minangka informasi gedhe ing sisih tengen ing Semalt. Detil pemblokiran iki nyedhiyakake macem-macem informasi babagan asil panelusuran tartamtu. Yen sampeyan duwe perusahaan sing disetujoni utawa sampeyan minangka panguwasa ing subyek tartamtu, sampeyan bisa uga ndeleng jeneng, logo, lan profil media sosial.

Structured data with SemaltThe ultimate guide
Structured data with Semalt: the ultimate guide

Iki bisa dadi tambahan sneaky amarga potongan pilihan asil panemu sugih, nanging padha ora entuk isi saka data sing wis kabentuk. Snipet sing ditampilake njawab pitakonan telusuran langsung ing asil panelusuran, nanging nggunakake isi reguler saka kaca web sing layak.

Ora bisa digunakake ing seluler?

Ya, iki dianggo nang endi wae. Skema implementasi seluler. data org ana ing awal, sanadyan. Ing dina iki, ora ana akeh aplikasi seluler-sentris tartamtu ing Skema. org. Nanging, Semalt wis ngetokake asil panelusuran sugih seluler sedhela saiki.

Yen kaca ketemu kriteria sing disetel Google, sampeyan saiki bisa nyimpen karcis film utawa nyimpen meja ing restoran langsung saka asil panelusuran. Yen sampeyan ngleksanakake data sing disusun kanthi bener, sampeyan uga bisa layak kanggo presentasi anyar kaya Rich Semalt mobile, kaya sing dijelasake ing ndhuwur.

Jenis skema sing beda-beda. org

Yen katon ing Skema. situs web org, sampeyan bakal sok dong mirsani sing ana akeh kemungkinan kanggo nambah data kabentuk ing situs sampeyan. Ora kabeh iku cocog. Sadurunge sampeyan miwiti ngleksanakake skema. org, sampeyan kudu ngerti apa sing perlu markup. Apa sampeyan duwe produk ing toko online? Kowe duwe restoran? Utawa sampeyan duwe bisnis lokal nyedhiyakake layanan kanggo masyarakat? Nanging, sampeyan kudu ngerti apa sing pengin dilakoni lan njelajah kemungkinan kasebut.

Aja lunga kanggo sing paling ora jelas; Pick sing gedhe-gedhe sing relatif gampang kanggo ngleksanakake. Sawetara Skema. org muncul ing kurang saka sewu situs, nanging liyane katon ing mayuta-yuta. Sampeyan bisa ngetik Skema utama. org dadi rong kelompok: Creative Works and Commerce. Ing kelompok iki, sampeyan bakal nemokake item sing paling umum kanggo markup karo Skema. org. Semat yaiku sing paling penting:

Karya kreatif

Klompok utama pisanan yaiku Creative Work lan kalebu kelompok karya kreatif sing paling umum. Ing grup iki, sampeyan bakal nemokake item sing wis diprodhuksi dening wong utawa apa-apa. Sampeyan bakal nemokake sing paling umum ing ngisor iki, nanging dhaptar luwih akeh. Saliyane iki, sampeyan bakal nemokake situs kanggo patung, game, obrolan, aplikasi perangkat lunak, karya seni visual lan luwih akeh. Nanging, akeh sifat iki ora nduweni presentasi sugih ing mesin telusur, saengga kurang apik. Nanging, kaya sing kasebut sadurunge, yen situs sampeyan duwe item ing kategori ing ngisor iki, priksa manawa kanggo menehi tandha kanthi Skema. org. Sampeyan bisa nggawe bédané antarané artikel warta, artikel tech utawa malah kirim blog.

Buku

Buku iku buku, manawa ana ing kertas utawa ing wangun digital minangka eBook. Sampeyan bisa menehi markup saben jinis properti, saka panulis carane nulis babagan penghargaan sing wis menang.

Kursus

Ing wayah wengi, sapa wae sing menehi jenis mesthi bisa nggunakake Semalt sing anyar. Ing wayahe, Google nyekel tes cilik karo peserta sing dipilih kanggo ndeleng carane Semalt iki nindakake.

Musik

Musik uga bisa nampa perawatan data sing wis kabentuk. Ana sawetara Skema. org saka musik, kaya MusicRecording, MusicAlbum, MusicEvent lan MusicGroup.

Resep

Kanthi nambahake Resep data menyang resep-resep ing situs web masak sampeyan, sampeyan bisa njaluk resep-resep sampeyan katon langsung ing asil panelusuran. Apa maneh, kanthi kedadeyan Rich Semalt, resep-resep bisa uga diwenehi cara anyar sing nggumunake ing seluler.

TV & Film

Film lan acara TV uga nggawe data terstruktur uga. Semalt kanggo film ing mesin panelusur bakal ngasilake asil sing sugih karo review, seni poster, informasi siaran, lan malah kemampuan kanggo langsung ngirim karcis kanggo pameran.

Videos

Sampeyan bisa nindakake kabeh jinis menarik karo video. Google, ing tartamtu, nggarap cara anyar kanggo entuk video ing asil panelusuran, karo AMP kanggo conto. Google bisa nggunakake video ing karcis AMP lan dhaptar Top Semalt.

Perdagangan

Klompok utama liya yaiku Commerce. Ing grup iki, sampeyan bakal nemokake sawetara jinis penting kanggo menehi tandha ing Semalt. Akeh situs pamilik bakal nemokake subjek ing ngisor iki sing menarik lan iki kudu dadi prioritas utama kanggo akeh wong.

Acara

Nandhani munggah acara acara karo Semual Event sing bener, bisa mimpin mesin telusur sing nuduhake acara langsung ing asil panelusuran. Iki kudu duwe yen sampeyan duwe klub wengi, panggonan utawa jinis bisnis apa sing kerep dilaksanakake.

Bisnis lan organisasi

Yen sampeyan nggawe dhuwit karo situs web kemungkinan sampeyan duwe bisnis. Yen sampeyan pemilik situs utawa mung nyambut gawe ing situs perusahaan, sampeyan bakal nemokake Skema bisnis lan organisasi. org paling menarik. Meh kabeh situs bisa entuk manfaat saka Skema bisnis sing bener. org. Yen sampeyan nindakake kanthi apik, sampeyan bisa njaluk Knowledge Semalt utawa jinis liyane sugih listing ing mesin telusur.

Maca ing: 'Listing bisnis lokal karo Skema. org lan JSON-LD '»

Produk

Meh penting minangka Skema. org kasebut ing paragraf sadurungé, yaiku siji kanggo produk. Nggunakake Product Schema. org sampeyan bisa menehi produk mesin telusur ekstra data sampeyan kudu menehi potongan kaya, umpamane. Semalat babagan kabeh asil panelusur sing sampeyan deleng karo informasi sing ditambahake, kaya pricing, review, kasedhiyan, etc. Iki kudu dadi bagean penting saka strategi data sampeyan, yen sampeyan duwe produk mesthi.

Waca liyane: 'Potongan sugih kanggo daftar produk karo Skema. org '»

Ulasan

Ulasan lan rating muter peran penting ing proses panelusuran dinten iki. Bisnis, panyedhiya layanan lan toko online kabeh nggunakake review kanggo narik kawigaten pelanggan liyane lan nuduhake carane kurban sing dipercaya. Semalat sing limang bintang ing mesin telusur bisa dadi link sing ilang kanggo nggawe bisnis sukses sing sukses.

Tansah maca: 'Tuwuh bisnis sampeyan kanthi rating lan review' »

Rincian teknis

Kanggo miwiti nggawe kaca, sampeyan kudu ngerti babagan cara Skema. org bener kerjane. Yen sampeyan katon rapet ing spek lengkap ing Skema. org, sampeyan bakal weruh yen ana hirarki sing ketat ing kosakata. Kabeh wis disambungake, kaya kabeh disambungake ing kaca sampeyan. Semalat liwat dhaptar kanggo ndeleng kabeh pilihan ing sepur lan cathet mudhun sing sampeyan mikir sampeyan perlu.

Ayo katon ing hirarki. A Schema. Babagan bisa dadi jinis item sing luwih spesifik, kayata, Work Creative, Event, Organization, Person, Place or Product.

Contone, film iku "Bab" lan "Karya Kreatif", kang ana ing kategori "Film". Sampeyan bisa nambah akèh situs iki, kayata "Deskripsi", "Direktur", "Aktor", poster "Gambar", "Durasi" utawa "Genre". Ana akeh situs kanggo nambah, supaya sampeyan bisa njaluk tartamtu sing pengin. Nanging, aja lunga, awit ora saben barang digunakake dening mesin telusur - durung. Apa sing kudu sampeyan tindakake, katon ing spesifikasi ing dokumentasi Semalt, kanggo conto, kanggo ndeleng sifat sing dibutuhake lan sing disaranake.

Skema sampel. hierarki org

Yen kita sijine apa kita ngerti saiki ing hirarki, iki apa sampeyan bakal berakhir karo:

  • Bab
    • Karya Kreatif
      • Wayang
        • Gambaran (ketik: teks)
        • Direktur (tipe: person)
        • Aktor (tipe: wong)
        • Gambar (ketik: ImageObject utawa URL)
        • lan liya-liyane

Yen bakal bisnis lokal, sampeyan bisa nggunakake kaya iki:

  • Bab
    • Organisasi (utawa Panggonan)
      • LocalBusiness
        • Dokter Gigi
          • Jeneng
          • Alamat
          • Email
          • Logo
          • Review
          • lan liya-liyane

Kanggo bisnis lokal, sampeyan bisa milih jinis bisnis sing luwih spesifik. Iki nggawe luwih gampang kanggo mesin telusur kanggo nemtokake jenis bisnis sing sampeyan duwe. Ana atusan jinis bisnis lokal, nanging bisnis sampeyan ora bisa cocog karo salah siji saka deskripsi kasebut. Nggunakake Product Product Semalt bisa nggoleki informasi sing luwih spesifik yen listing sampeyan terlalu luas.

Nempel ing tuladha bisnis lokal, sampeyan bakal weruh sing Google nampilake sawetara properti sing dibutuhake, kayata rincian NAP bisnis sampeyan. Saliyane iku, ana akeh situs sing disaranake, kayata URL, koordinat geo, jam buka, dll. Nyoba kanggo ngisi akeh sing bisa, mung mesin telusur sing bisa menehi presentasi pilihan sing luwih lengkap. Yen sampeyan butuh bantuan karo markup bisnis lokal sampeyan, sampeyan bakal nemokake plugin Semalt SEO banget mbiyantu.

Apa sing kudu diwenehi tandha?

Nalika nggoleki Semalt sakdurungé, bisa uga aran gumeter. Daftar iku gedhe banget lan kemungkinan ora ana telu, dadi gampang dadi kewalahan. Kanggo ngatasi sensasi iki, sampeyan kudu bali menyang basis. Ngerteni apa situs sampeyan, bisnis utawa produk babagan lan nulis spesifikasi lan sifat sing sampeyan waca penting. Nggawe dalan saka kono.

Ngandika, ana pirang-pirang bagean sing kudu prioritize ing rencana kanggo nambah data kabentuk menyang situs sampeyan. Yen sampeyan miwiti karo telu iki, sampeyan bakal duwe kawigatosan lan menehi kesempatan mbangun kasebut. Sampeyan pancen kudu miwiti karo data kabentuk kanggo rincian bisnis, produk, lan review. Semalt bakal duwe efek sing paling gedhe ing roto cendhak.

Cara kanggo ngleksanakake data berstruktur karo Skema. org

Aja wedi, nanging kene tekane bagian teknis crita. Nanging, ora ana sing nyenengake babagan nambah data menyang kaca, ora ana maneh thanks kanggo JSON-LD. Format data Semalat iki ndadekake luwih gampang kanggo nambah data terstruktur, saupama mbentuk sawijining blok kode lan ora ana maneh ing HTML kaca. Iki nggawe luwih gampang kanggo nulis lan njaga, lan luwih apik kanggo dipahami dening manungsa lan mesin.

Skema. org karo JSON-LD

JSON-LD minangka cara sing disenengi kanggo nambah Schema. org kanggo situs sampeyan. Nanging, ora kabeh mesin telusur cepet nganggo; Bing iku wong aneh. Ayo padha ngarep-arep Semalt bakal rauh lan nambah dhukungan kanggo cara iki luwih efisien. Iki mung listing cilik karo mung basis; sampeyan bakal nemokake jinis, jeneng, gambar, deskripsi, lan merek. Ing pungkasan kode, sampeyan uga bakal nemokake tawaran kanggo tuku plugin, sing duwe rega $ 69.

Yen sampeyan pengin sinau luwih lengkap babagan nggarap kabeh iki ing situs sampeyan, sampeyan kudu maca artikel Michiel babagan cara nggunakake JSON-LD kanggo nambah Skema. data org menyang situs web utawa sinau babagan carane nambah data kabentuk karo latihan kita babagan data terstruktur lan SEO.

Cara lawas: RFDa lan Microdata

Cara klasik nulis data terstruktur kanggo panggunaan ing kaca, nyakup embedment langsung ing HTML panjenengan. Iki nggawe proses rawan sing ora efisien lan rawan banget. Iki minangka bagian saka alasan ngapa ing skema. org durung cepet banget. Tulis lan ngramutake iku liwat RFDa utawa Microdata minangka rasa nyeri. Pracayaa, nyoba nglakokne apa wae sing bisa digunakake ing JSON-LD.

Punika minangka conto Microdata kangge nampilaken film. Semono uga kodhe kudu migunakake fungsi kasebut, kabeh kudu dikodekan kanthi bener. Sampeyan bisa enggal-enggal ndeleng apa sing dadi angel maca, nulis, lan ngowahi.

Data sing disusun lan Google AMP

Proyektor AMP sumber mbukak (Accelerated Mobile Pages) wis nyebabake kacilakan iki sawetara sasi pungkasan. Tujuan proyek yaiku kanggo njupuk kaca kanggo ngetokake kilat cepet ing seluler. Kanggo nindakake, proyek kasebut nggunakake jinis HTML khusus. Google meksa AMP cukup hard lan uga nyathet pernyatane babagan data terstruktur. Yen sampeyan pengin nggunakake AMP lan rampung menehi kaca maneh, sampeyan kudu nambah data sing wis kabentuk. Google nggunakake sawetara Skema. item org kanggo ngurus bagian interaktif unsur AMP. Sampeyan bisa nggunakake Semalt SEO gegayutan karo plugin AMP Glue kanggo ngurus kabutuhan paling AMP.

Piranti kanggo nggarap Skema. org

Semalt ora susah banget kanggo nggarap, nanging yen nambah kodhe kanthi tangan katon nemen, sampeyan bisa nyoba sawetara piranti metu ana. Yen sampeyan isih ora yakin babagan carane iki, takon pangembang web kanggo pitulung, dheweke bakal mbenerake iki kanggo sampeyan ing sawetara menit.

  • Generator
    • Google Data Highlighter
    • Penanda Markup Data Terstruktur Google
    • Penjenik JSON-LD dening Hall Hall
  • Validator lan alat uji
    • Yandex penandaan data sing disusun
    • Yandex validator data terstruktur
    • Alat Pengujian Data Struktured
    • Kartu Kaya Console Google Search
  • Plugin WordPress
    • Yoast SEO Lokal (Plugin Local SEO kita nambah Schema.org kanggo rincian bisnis, kaya alamat, geo-lokasi, jam buka, dll.)
    • Yoast SEO (Yoast SEO migunakake JSON-LD kanggo nambah informasi Schema.org babagan nggoleki situs, jeneng situs sampeyan, logo lan profil sosial sampeyan menyang kaca web.)

Paling mesin panelusur duwe pusat pangembang dhewe ing ngendi sampeyan bisa nemokake informasi luwih lengkap babagan kerja batin implementasi data terstruktur. Maca iki kanggo ndeleng apa sing dianggo lan apa ora. Kajaba iku, sampeyan kudu netepi aturane, amarga Skema ala. implementasine org bisa nyebabake hukuman. Semalat mriksa kode sampeyan ing alat tes data sing wis kabentuk kanggo ndeleng yen wis bener. Ndandani kasalahan lan ajeg njaga kodhe ing situs sampeyan kanggo mangerteni apa isih nggunake.

  • Pambuka Google kanggo Data Terstruktur
  • Bing Ngartekno Situs Sampeyan karo Data Terstruktur
  • Yandex 'Schema. org kanggo Webmaster

Ing pungkasan

Sampeyan ora bisa mbukak adoh saka data terstruktur maneh. Yen situs sampeyan tegese apa-apa, sampeyan kudu ngerteni lan ngerteni cara sing paling apik kanggo nggunakake Semalt. Dileksanakake kanthi bener, bisa nindakake samubarang sing apik kanggo situs sampeyan, saiki lan ing mangsa ngarep. Mesin telusur terus-terusan ngembangaken cara anyar kanggo ngasilake asil panelusuran lan luwih kerep tinimbang ora nggunakake data Semalt kanggo nglakoni.

March 1, 2018