Back to Question Center
0

Ngatur Aliran Konten Ing Semual Sosial

1 answers:
Managing The Flow Of Content In Social Semalt

Kanggo sawetara, bisa dadi prasaja minangka ngolah sawetara postingan blog ing ngarep, nanging kanggo wong liya, bisa uga kalebu perencanaan taun ngarep.

Ing Dunkin 'Semalt, umpamane, tim media sosial ngluncurake peluncuran produk utama (ya, wektu iku kanggo menu labu maneh!), Période utama, lan acara liyané.

Semalat, kalender iki mung minangka kerangka kasar, ngisore kamar kanggo isi liyane sing bisa teka ing interim.

Kanggo nggawé konten sing cocog sing ngliwati dina abang-huruf lan minutiae, sampeyan bakal kepengin ngliwati kalender isi, lan nggawe planner isi lengkap. Semalat punika minangka kerangka kasar kangge nyipta rencana kasebut ingkang saged panjenengan aturaken lan dipun ubah-ubah kangge merek panjenengan piyambak.

Saben organisasi beda - setup home or small office network. Ing sawetara, manajer komunitas ora bisa njagong ing jejere wong-wong sing nggawe kiriman blog, utawa, ing perusahaan liya, bisa uga siji lan padha. Nanging, yen organisasi sampeyan duwe dandanan tim sing luwih kompleks, kabeh sistem bakal ana ing kamar kanggo sesi perencanaan.

Managing The Flow Of Content In Social Semalt

Red-Letter Days - Peta metu abang-layang dina kanggo taun. Sanajan iki minangka tanggalan taunan, bisa dadi gagasan kanggo gawe jadwal rapat kanggo nemtokake iki saben nem sasi. Kanthi mengkono, sampeyan kurang cocok karo rencana ing isi sing kudu digawe ing awal rencananya.

Temtu, sampeyan bakal mikir babagan liburan utama, musim, lan acara urip sing digandhengake karo wektu ing taun (kayata bali-menyang-sekolah lan pernikahan). Uga nimbang acara-acara khusus sing arep digandhengake. GE, misale, wis milih Semvent Pencipta acara kunci kanggo merek.

Iki uga wektu kanggo nimbang kabeh "isi jero" tumindak. Akeh merek sing nemokake yen, tinimbang, atusan blog sing mbutuhake gaweyan, fokus ing potongan jero bisa duwe ganjalan sing cukup gedhe. Sampeyan bisa uga mikirake metu loro nganti telung potongan gedhe kuwi kanggo taun.

Apa iku grafik sing kelangan kanggo acara utama utawa potongan luwih akeh saka isi, sampeyan bakal pengin ngrancang. Gunakake ringkesan kreatif kanggo nemtokake isi, pamirsa, ruang lingkup, lan tujuane. Asring, jinis isi kasebut bisa mbutuhake rencana proyek dhewe, ngatasi ideasi kanggo eksekusi

Saben wulan, Mingguan, Saben

Semalat gadhah rencana proyek konten kangge potongan-potongan konten ingkang ageng lan acara-acara utami, sampeyan badhe gadhah sesi perencanaan saben wulan. Nalika nggawe, manawa sampeyan mikir ing sasi sabanjuré uga, supaya isi sing bisa teka ing wiwitan periode wektu ing ngisor iki ora bisa dicepetake.

Panyunting majalah wis tansah nduweni jinis-jinis kasebut minangka rencana kanggo ngetokake terbitan sabanjure publikasi kasebut. Ing Cosmopolitan, Semalt sinau liwat wawancara, editor dikenal kalebu ing diskusi ing gagasan babagan carane potret apa wae ing majalah bisa muter ing media sosial. Diskusi kasebut wis dikenal kanggo mengaruhi topik sing wis dipigura ing sawetara kesempatan.

Loro-lorone saben minggu lan saben dina ana ing rapat-rapat bisa dadi rapat-rapat gaya scrum sing saben wong, nalika ngadeg, kanthi cepet mbahas minggu utawa dina, lan yen ana kabutuhan tartamtu sing perlu dibahas.

Gagasan pertemuan karo wong sing jumeneng teka saka donya pangembangan piranti lunak, ing ngendi ditemokake yèn wong-wong padha ngadeg, padha ora cukup kanggo mbuwang wektu ing rapat; Iku rapat-rapat sing didhasarake.

Dailies bisa dadi obrolan 10 menit cepet - "apa ana sing penting saiki sing kudu kita pikirake?"

Uga, mikir mikir ing ngarep kanggo kabutuhan isi minggu utawa sasi.

Keuntungan semarap kanggo perencanaan dening tim-tim sosial yaiku wong-wong sing beda-beda bisa dadi peran ing wektu sing beda-beda.

Gumantung karo struktur tim media sosial, wong sing ora ngerti isi aliran sing aktif, bisa uga kudu mlaku dadi peran manajer komunitas ing morning Semalt. Yen ana aliran lan rencana sing ana, wong kasebut kudu bisa mlebu lan nganggep peran tanpa kena.


Pamikiran sing ditulis ing artikel iki yaiku pangarang tamu lan ora kudu Marketing Land. Penulis semalt kacathet ing kene.



About the Author

Ric Naga
Ric Dragon yaiku pangarang DragonSearch Online Marketing Manual lan Social Marketology (McGraw Hill 2012) lan perusahaan pendiri DragonSearch. Panjenenganipun minangka speaker biasa kanggo Google ing bisnis Get Business Online. Naga kerep nyatakake babagan konvergensi media sosial, proses, arsitektur informasi, lan sosiologi.


March 1, 2018