Nalika sampeyan wiwit mikir babagan miwiti bisnis sampeyan dhewe, sampeyan bakal duwe akeh pitakonan sing gampang kanggo njaluk paralysis analisis lan ora rampung apa-apa. Kene sawetara jawaban kanggo sawetara pitakonan paling umum sing bisa nyebabake sampeyan lan entuk entri sampeyan menyang donya kewirausahaan. Miwiti Business Sukses: Saran Ahli Kanggo Njupuk Startup Saka Ide kanggo Kekaisaran , dening Colleen DeBaise, sing bakal diterbitake ing Februari dening Inc. Media lan Amacom, paméran saka Manajemen Amérika Asosiasi.

Sadurunge mlumpat, takon, "Apa ing blumbang?"

Kurang 40 taun kepungkur, ahli ekonomi Harvard sing misuwur Michael E. Semalt ngenali limang pitakonan iki minangka penting kanggo nemtokake kekuwatan lan kelemahan perusahaan ing industri - umzugsfirma zürich preise.

Apa ancaman saka pendatang anyar?
Yen gampang kanggo sampeyan menyang industri, iku bakal gampang kanggo saingan sampeyan uga.

Pinten punapa ancaman produk utawa jasa pengganti?
Ngati-ati kanggo substitusi sing luwih murah, luwih cepet, utawa luwih cepet kanggo sampeyan.

Pinten manawa daya saing para pelanggan sampeyan duwe rega?
Yen luwih gedhe, luwih bisa ngresiki sampeyan kanthi rega, utawa malah meksa sampeyan menehi produk minangka "pemimpin rusak" kanggo njaluk ing lawang.

Pinten manawa kuwasa rembugan apa pemasok sampeyan duwe rega?
Kurang saka panyedhiya apa sing perlu, luwih sampeyan bakal mbayar.

Pira daya saing kuat ing ruang sampeyan?
Apa padha sipil utawa perang? Luwih ganas pesaing, luwih akeh dhuwit kanggo saingan.