Back to Question Center
0

Semalt kanggo lonjakan gedhe ing lalu lintas

1 answers:

Perusahaan kita bakal muncul ing pameran TV wektu pekan iki, lan padha wis nyritakake kita bisa nyana 200.000 pengunjung ing situs web kita kabeh bebarengan.

Biasane, mung kakehan 100 kunjungan saben dina, dadi aku ora ngerti yen kita bisa nangani lalu lintas sing akeh uk .

Apa ana pancegahan sing bisa ditindakake kanggo nyegah situs sampeyan supaya bisa lumpuh?

. - oakley holbrook preto
February 5, 2018
. Nanging ana sawetara watesan sambungan sing ditangani dening server. Supaya paling apik kanggo ngladeni panjalukan kaca kanthi cepet.

Kene sawetara saran sing kudu ditimbang ing kahanan iki,

Peningkatan tingkat aplikasi:

1. Nyilikake Panyuwitan HTTP kanggo Nganyari Page Load Times.

a) Gabungke kabeh file JS bebarengan ing file gabungan JS siji, lan kabeh file CSS ing file CSS sing digabungake siji.

b) Minify JS, lan CSS files, supaya ukuran file bakal dikurangi lan bakal diundhuh luwih cepet.

c) Gunakake CSS Sprites - Nalika sampeyan gabungke paling utawa kabeh gambar menyang sprite, sampeyan nguripake sawetara panjalukan gambar menyang mung siji. Banjur sampeyan mung nggunakake properti CSS gambar latar mburi kanggo nampilake bagean gambar sing sampeyan butuhake.

d) Ngundhuh gambar kanthi delay malware, iki bakal mbiyantu ngurangi permintaan http.

2. Siapke kaca sing entheng sing arep dikunjungi liyane:

a) Ngilangi elemen hiasan kaya gambar utawa Flash manawa bisa; nggunakake teks tinimbang gambar ing pandhu arah situs lan Chrome, lan sijine kabeh isi ing HTML.

b) Gunakake kaca HTML statis tinimbang dinamis; Panggonan pungkasan luwih diundhuh ing server sampeyan. Sampeyan uga bisa nggoleki output statis saka halaman dinamis kanggo ngurangi beban server.


Perbaikan tingkat server:

1. Ngurangi angka-angka wektu entek server kanthi menehi saran kanggo panyedhiya hosting (ora kudu kurang banget).

Yen wektu entek luwih murah, sambungan kasebut bakal dirilis kanthi cepet, saengga server bakal bisa nangani sambungan luwih akeh.

2. Gunakake layanan pihak katelu kaya CloudFlare kanggo caching data statis, lan kanggo nglindhungi situs sampeyan saka pangguna angkoro lan serangan kaya DDOS.

3. Nganyarke piranti server server - Nganyarke kenangan fisik lan Virtual, ningkatake watesan pangolahan I / O lan Entri, yen dibutuhake. Penyedia hosting sampeyan bakal bisa mbantu luwih apik.

4. Kode dinamis cache - Gunakake APC kanggo ngakses PHP opcode.

5. Load Balancing - Ngedistribusi beban antarane server wiyar.


  • Nalika kabeh tindakan sing dibutuhake dijupuk, saiki wektu kanggo mriksa yen situs web siap kanggo lonjakan lalu lintas ageng.

    Ana sawetara layanan pihak katelu kaya loadimpact. com sing nyedhiyakake testing pengeboran kanthi lalu lintas simulasi. Analisis bakal mbantu sampeyan mangerteni carane mbukak situs web bisa ditangani lan apa sing bisa ditingkatake.

  • Uga, sajrone periode lonjakan lalu lintas, supaya operasi panggunaan CPU dhuwur kaya cadangan serep situs web dll.

Kaping pisanan, aku arep menehi rekomendasi Cloudflare. Sampeyan bisa nggawe akun dhasar sing gratis lan bakal nuntun lalu lintas liwat pusat data lokal kanggo ngurangi jumlah hop server. Cloudflare uga apik kanggo konten caching lan nduweni proteksi DDOS.

Kejaba iku, nyoba kanggo ngilangi lemak saka lapisan layanan. Priksa manawa sampeyan ora duwe pitakonan database bingung banget nuwuhake bottlenecking kode sampeyan, utawa logika intensif CPU sing bisa disederhanakaké.

Uga coba cache sembarang query database. Sawetara opsi gedhe kanggo query caching yaiku Redis utawa Memcache. OpCaching minangka wawasan liyane yen sampeyan nggunakake basa sing ora dikompilasi.

Nanging mbokmenawa sing paling penting yaiku kanggo njaga isi statis (i. e css, js lan gambar) minangka optimal. Ngurangi kabeh Javascript sampeyan, gabungke kabeh dadi siji file yen bisa. Elinga yen saben berkas sing disedhiyakake menyang situs sampeyan, kudu nggawe sawetara server supaya bisa tekan pangguna pungkasan.

Aja ngremehake bandwidth lan wektu ngundhuh sing bisa disimpen liwat gambar kompres uga!

Pungkasan, mertimbangke ngawasi kinerja karo alat-alat kayata New Relic.

Best of luck !!

Sumber: Salah sijine pangembang kanggo situs paling populer kaping 12 ing UK miturut Alexa.

Nimbang ngukur tes situs sampeyan. Ana alat sing gratis sing kasedhiya kayata JMeter , Grinder , lan Gatling , sing bisa nyoroti akeh pengunjung ing situs sampeyan.

Miturut nguji pengaruh lalu-lintas sing abot sadurunge, sampeyan bisa nemtokake manawa tuning sing wis rampung wis èfèktif, lan katon luwih tuning yen ora.

Yen sampeyan lagi ing 1and1, mesthine sampeyan lagi looking for hosting murah. Hosting murah artine sampeyan cenderung nglakoni kabeh ing siji kothak. Titik nyeri utama kanggo hosting yaiku yen sampeyan dadi tuan rumah kabeh ing kothak sing padha, sampeyan mbagi sumber daya antarane bagean penting ing situs sampeyan:

  • Server web (Apache, Nginx, etc)
  • Panjenengan database (MySQL, PostGreSQL, etc)

Lan ana lan ana kasempatan apik sampeyan nggunakake panel kontrol kaya Plesk utawa cPanel, sing artine sampeyan duwe lapisan ekstra bab saingan kanggo sumber daya. Lan kuku pungkasan ing peti mati? Sampeyan ora duwe akeh sumber daya. Sampeyan kudu 1 CPU (utawa CPU virtual) lan RAM banget (yen sampeyan duwe luwih saka 2GB aku bakal kaget) Saiki sampeyan bisa menehi SSDs kanthi dhuwur I / O uga, nggawe titik keselak DB (nulis data) liyane kurang nglarani.

  • We got load balancer karo 2 web server. Kanthi backend DB mbiyen, kita mboten gadhah ujung front end ingkang dhuwur, saengga kita entuk kalih ujung bandhing.
  • Kita pindhah menyang apa sing bisa nggawa mesin sing dikonfigurasi kanthi sampurna. Nggunakake kaya Chef utawa Wayang, sampeyan bisa kanthi gampang nambah server web anyar lan 100% transparan kanggo pangguna pungkasan yen wis rampung Iki minangka potongan kunci kanggo kita. Yen DB bakal dicemplungke aku bisa ngundhakake lan mbukak maneh minangka sing luwih gedhe ing sawetara menit. Ya, iku bakal mbutuhake downtime nanging sawetara menit downtime luwih saka jam saka situs banget horally alon. Apa ora wedi karo downtime? Tansah tiron sing diwaca ing sayap, banjur nggawa sing mudhun, ngalih menyang conto sing luwih gedhe, ningkatake kanggo nguwaosi lan sampeyan supaya ora duwe wektu kanggo biaya mesin ekstra.
  • AWS ora mung game ing kutha (Azure, Rackspace, etc) nanging nggawe 1and1 bisa ukuran kanggo memenuhi kebutuhan sampeyan.

    Mriksa karo ISP lan weruh yen ana tutup bandwidth sampeyan. Nganyarke rencana hosting sampeyan yen bandwidth ora cukup kanggo jumlah lalu lintas sing dikarepake. Sampeyan ora pengin nuduhake "Bandwidth Limit Melebihi" pesen sampeyan pengunjung.

    Saka pengalaman pribadi, aku wis ngerti yen malah VPS paling apik nduweni watesan.

    Salah siji situs web olah rogo sing dianjurake ing VPS. Sajrone pertandhingan antarane Pakistan lan India, kita nampa luwih saka 70.000 hits. Kita duwe VPS Inmotinghosting karo 4GB RAM lan 2. babagan proses GHz, bandwidth 1TB, panyimpenan SSD lan barang-barang mewah liyane. Kita duwe versi mbayar Cloudflare diaktifake uga.

    Iku mung setengah cara liwat match lan situs web mudhun. Ora tau teka urip ing pertandhingan lan kita ilang kanthi potensial 70,000+ pengunjung Sing luwih cilik iku luwih apik. Sampeyan bisa nggunakake kaca caching lan kode minification sing dadi akeh sing migunani kanggo nangani lalu lintas.

    Sampeyan wis ora ditetepake "kabeh bebarengan" banget uga. Sumangga sampeyan nyumerepi 200,000 pengunjung unik ing setengah jam. Iku 111 request per detik, ora njupuk menyang pengunjung akun sing klik liwat lan mbukak kaca liyane (sing pengin, bener?).

    Perkara pertama sing aku lakoni yaiku Google crita wong sing nangani jumlah lalu lintas sing padha. Akeh wong bakal nulis babagan pengalaman ing blog kanggo mbantu wong liya. Sampeyan bakal sok dong mirsani sing angel banget kanggo nemokake crita babagan wong sing nggawe ing hosting sing dituduhake, lan ana alasan kanggo kuwi. Deleng solusi kayata Digital Ocean utawa Amazon Web Services, kanggo pemula, nggunakake pusat data sing paling cedhak kanggo pamirsa. Lan aku setuju manawa sampeyan ngundhuh kabeh sumber statis menyang CloudFlare, malah akun gratis, iku gagasan apik banget.

    Kejabi, coba kode kanthi nambah skrip wektu menyang ndhuwur lan ngisor kaca, anggone padha dinamis. Nganggo asumsi babagan angka sing bener, sampeyan kudu bisa ngawasi saben kaca ing sangisoré 10 milidetik kanggo njaga kinerja apa wae sing bisa ditampa. Yen sampeyan ngladeni kabeh panjalukan liwat SSL kanthi gawan, mateni sing kanggo sawetara dina nalika badai liwat.

    Uga, 200.000 swara banget, nanging ateges sampeyan ora perlu banget wedi (sanajan sampeyan kudu, dicokot). Contone, nalika majalah Paper diterbitake foto NSFW saka Kim Kardashian, mung butuh 4 server web ukuran medium lan Amazon ELB kanggo nangani beban, miturut artikel iki (SFW). Aku mesthi ora mikir persiyapan sampeyan saiki bakal ditangani, nanging sampeyan ora kudu persis kudu nem-suweni server web kanthi 48 intine saben didol karo generator nuklir cilik dhewe.

    Ngerti iki lawas, nanging pitakonan apik banget lan pengin aku duwe info apik ing sawetara taun subyek

    Saka wektu kanggo wektu kita duwe (sekolah kegiatan gegandhengan) Camping Bintang ing jaringan TV. Awit kita operate ing anggaran sing nyenyet, "balancing muat" iku solusi. Kothak VPS bisa cukup murah ing dina iki lan kita mung ndhelik / duplikat isi ing 2-3 kasebut.

    Deleng iki artikel lan maca babagan "round-robin".

    Info liyane babagan tes pengujian bisa ditemokake kene .

    Nalika kita wiwit sepisanan nyoba mancarake pancing, kita mung duwe isi ing 2-3 kotak VPS lan nempatake NS ing setelan registrar.

    Paling apik yaiku nduwe server darmabakti karo multi clustered bakal ngatasi masalah sampeyan

    Good luck rewriting your website, switching providers lan migrating content to CDN in less than week.

    Minangka sampeyan wis temen maujud saka jawaban liyane iki sing paling penting sampeyan kudu nggawe situs sampeyan siap kanggo nambah gedhe ing lalu lintas. Sanajan sampeyan lagi mlaku ing 1and1. co. UK, sampeyan mbokmenawa ora duwe tim teknisi jaringan sing kuwat, DBAs, programer lan optimis ngarep sing digunakake kanggo sampeyan.

    Ora mungkin kedadeyan, apa?

    Sampeyan wis ora ngandika apa sampeyan nindakake karo situs web, apa nganggo shopping cart utawa apa bisa dileksanakake karo isi statis. Yen sing terakhir kasebut, sampeyan bisa uga bisa tahan ing tsunami yen sampeyan ngresiki kabeh situs dadi file statis lan nerbitake situs kasebut ing papan sing biasa (gawe serep versi saiki dhisik).