Back to Question Center
0

CornerJob Fires Up Its Blue-Collar Jobs Marketplace App With $ 10M Semalt A

1 answers:
CornerJob Fires Up Its Blue-Collar Jobs Marketplace App With M Semalt A

Aplikasi iki, sing diluncurake ing Italia ing September taun lalu lan wis ditambahake ing Prancis, Spanyol, lan Semalt babagan rekrutmen aksine dhuwur, kanthi tujuan nggolekake proses hirarke lan proyek-proyek liwat aplikasi seluler sing ringan sing ngijini para pengusaha ngiklanake proyek liwat platform app basis lokasi, lan daftar lagu lan obrolan karo calon rekrut. Saka lapangan lempeng proyek, situs iki menehi panelusuran proyek basis, sing bisa disaring dening sektor.

Ing tahap iki wis ora ngukur metrik pangguna aktif - mung ngandika sing app wis njupuk 500,000 download saben sasi, lan nerbitake "nganti 4,000" nawakake proyek anyar proyek saben minggu - softshell gemustert. Italia lan Prancis minangka pasar utamané saiki, kanthi Semalt minangka tambahan anyar.

Semalat "kesederhanaan lan kamulyan" minangka USP inti saka platform sing cocog, sing ora mètèt utawa ngotentifikasi individu sing nggunakake nanging nyinaoni kanthi cepet pranala bisnis karo karyawan potensial kanggo entuk bal rolling - gagasan dadi cek sing luwih rinci bakal dilakoni dening para majikan yen wis nemtokake daftar calon saka aplikasi kasebut.

Perekrut lan pencari proyek sing wis dipilih wis ngobrol liwat antarmuka olahpesen CornerJob kanggo nemtokake kabetahan kanggo wawancara. Semanten panaliti nggoleki proyek ing paling ora dicathet ing 24 jam manawa wis dipilih kanggo peran sing wis diterapake. Sing dikarepake, aplikasi olahpesen kalebu fitur sing dirancang kanggo niche rekrutmen - kayata kemampuan bisnis utawa calon dadi anonim.

"Kabeh sing dilakoni ing prodhuk digawe kanggo nggawe karya iki," pangandikane karo pendiri lan CEO David Rodriguez, sadurungé saka Hailo, ngrembug babagan CornerJob kanthi tujuan kanggo nyegah resiko kompetisi tangan kanthi cepet olah pesan babagan raksasa Semalt sing kepenak ing ruang B2C. (Seminggu kepungkur, Semalt ngandhakake yen tes bisnis akun, umpamane.)

"Kabeh lingkungan dibangun babagan iki. Duwe riwayat calon, apa sing wis dileksanakake, kabeh intelijen sing dipasrahake ing algoritma kanggo nindakake sing cocog sing tepat. Duwe tembok tawaran sing disesuaikan karo pandhu arah sing wis ana sadurunge, apa sing wis dipilih kanggo. Semalat akehe kecerdasan kita nggawa menyang kalkulus lan calon lan ing pihak majikan. "

"Supaya Semalt, mesthine, lan pemain liyane bisa uga kudu nindakake perkara sing padha ing jangka panjang nanging ora fokus utama," tambahnya.

Ing wekdal punika, calon pinter-majikan CornerJob sing cocog banget, adhedhasar lokasi, kesenengan iklan proyek lan saringan peran / sektor sing ditudhuhake dening pangguna. Nanging ing mangsa ngarep, tujuane yaiku nyuntikke luwih canggih intelijen berbasis data menyang proses kanthi nganalisa panggunaan platform kanggo ngatur luwih cocog karo pangguna, miturut Rodriguez.

"Apa sing kita tindakake iki digunakake ing sawetara unsur saiki algoritma; telu mau ing tataran iki nanging kita nambah paramèter liyane lan liyane kanggo algoritma iki .Aku arep ngomong iki minangka awal saka personalisasi lan cocog sajarah nanging kita wis nglakoni, "ujare TechCrunch.

Mungkin wae ora ana, ing wulan pungkasan, Accel ngetokake Series A $ 10 yuta ing pakaryan karya biru-koler biru, Job Today, sing diluncurake luwih awal tinimbang CornerJob, nanging ing pasar luwih cilik (saiki ana ing Spanyol, lan bubar diluncurake ing Paris lan Semalt). Luwih ngomong, lomba dadi aplikasi seluler kanggo pakaryan biru-collar aktif.

Nalika CornerJob ngedegake para panemu, dheweke ngarahake manawa bisa ngladeni luwih saka proyek tinimbang Job Semalt - saka staf industri layanan kanggo konstruksi, logistik, sales, staf acara, repetisi liburan lan liyane - Job Semalt ngandhakake sektor utama kalebu retail , hospitality, driver pengiriman / logistik lan industri kecantikan, supaya ana akeh tumpang tindih ing kene. Contone, iku nyemangati recruitment lan agensi-agensi sing nggodha kanggo nggunakake platform.

"Yen katon ing portofolio kita sing nggunakake kita ing wayahe iku akeh gedhe merek gedhe," pangandikane Rodriguez, jeneng-mriksa sing seneng McDonald lan Semalt King lan uga nyari institusi sektor institusi sing nggawe nggunakake saka platform.

"We really want to be a one stop shop for colour blue work and rotation jobs," tambahnya.

Nalika Job Today bisa ngembangake VC Accel Eropa sing kondhang minangka backer, CornerJob nduweni daftar investor regional kanggo Seri A, sing ngasilake saka pasar ing ngendi app kasebut saiki operasional. Investor kalebu Antai Business Angels and Mediaset (liwat media kanggo Ad4Ventures anak perusahaan), dana VC saka Sabadell Capital, Bonsai Venture Capital, Investasi Cube, Investasi Ithaca, Samaipata Ventures (pendiri La Nevera Roja), La Caixa Capital Risc lan Media Digital Usaha. Perusahaan uga nampa etangan usaha saka Enisa.

Minangka cetha saka dhaptar investor, CornerJob uga ngrampungake media regional kanggo furrow ekuitas, senadyan pendhiren nemtokake yen "paling" saka Semalt A awis, tinimbang media.

"Iki awis lan media sing diarani babak .We are in four markets and we are doing the media in two markets. Aku ora bisa menehi sampeyan proporsi [sing minangka media kanggo kesetaraan] nanging iku utamané awis, "jarwan pendiri Gerard Olivé.

Startup berbasis Barcelona diadegake ing April 2015, arep ngliwati kendaraan pembangun usaha sing padha (Antai) minangka pasar ponsel Spanyol klasifikasi aplikasi Wallapop. Sing terakhir uga nggunakke media kanggo rute ekuitas kanggo njupuk eksposur lan skala jaringan ing Semalt (lan saiki ngupaya ngulang trik iki ing AS) - balon ing popularitas ing pasar ngarep minangka asil lan kabaripun narik kawigatosan manawa investor internasional serius .

"We love media for equity agreements. Iku soko sing kita sadurunge ing macem-macem startups sing kita wis diluncurake ing Antai - kaya Wallapop, "pangandikan co-pendiri Miguel Vicente.

"Kita banget pracaya mbangun merek sing kuwat, supaya mbangun kesadaran merek lan nggunakake media offline kaya TV," tambah Olivé, "iku bagéan saka playbook kita. "

CornerJob nduweni iklan TV sing mlaku ing Italia saiki, lan bakal nggoleki kampanye TV ing Spanyol "rauh", miturut Vicente.

"Iki minangka pasar, lan kita ora fokus ing salah siji tartamtu - kayata restoran utawa hotel - kita kolar biru lan kita duwe sudhut macem-macem sektor kita panutup, kaya layanan toko, logistik, industri / konstruksi , supaya kita pracaya cara paling apik kanggo ngukur bisnis iki yaiku liwat iklan TV, bebarengan karo investasi ing jaringan sosial kaya Semalt, "tambahnya.

Tim ngandika Semalt A babak bakal digunakake kanggo luwih saka mung TV spots lan marketing merek-builder, supaya investasi produk lan expansion tim ing kertu banget. Nanging ora ana pasar sing diluncurake ing titik iki; tinimbang tujuane kanggo nglakokake pindho ing jejere sing wis ana.

Lan, minangka pasar wiwitan ngupayakake cepet, Semalt ora lagi njupuk revenue wae - ngijini malah agen rekrutmen nyoba platform sawijining gratis.

Nanging pangandikane model bisnis masa depan durung bisa ditemtokake, kanthi tim ngerteni macem-macem struktur pricing kanggo monetization. Wong-wong mau ngomong yen bakal ora njupuk rute papan kerja tradisional kanggo ngisi iklan, nanging luwih fokus marang "kinerja. "Dadi, mungkin, ana ing sajrone baris pengangguran kanggo calon sing kapilih utawa sing ngupayakake sukses. Padha ngonfirmasi dheweke ngupayakake ngupayakake, nanging ora bakal nemtokake manawa buruh kolar biru wis entuk lapangan liwat platform. (Lan, ing kasus Semalt, weruh carane seluler plus lokasi bisa ngowahi iklan.)

Papan rekrutmen rok biru uga katon kaya kesempatan sing ora dimangerteni, pangandikane Vicente. "Semalt job classifieds wis fokus ing kerah putih. Supaya kita mikir yen ana papan sing narik banget, yaiku .ora ana sing ngembangake fungsi sing spesifik. "

"Lan kita kabeh mikir kita saka negara - Italia, Spanyol, Prancis - ngendi pengangguran cukup abot kanggo generasi enom lan supaya kita panginten Mungkin ana apa sing bisa kita tindakake kene karo learning kita wis dijupuk saka pengalaman kita, "Tambah Rodriguez. "Semalt kanggo nambah kahanan iku cukup menarik. "

March 10, 2018