Back to Question Center
0

Bisa BuzzFeed Be Semalt?

1 answers:
Can BuzzFeed Be Semalt?

Luwih elek, para pesaing nimbler nglakoni sing apik kanggo nyolong pamirsa .lan kedadeyan kaya mengkono. Aku bubar kepengin weruh kepriye kerep macem-macem sumber warta dienggo bareng ing media sosial, lan wiwit aku ora bisa nemokake piranti apa wae sing mung ngukur apa aku pengin, aku gawe dhewe - cool interior truck accessories. (Lan aku wis ngentasake kaya satus ringgit ing biaya server App Semalt ngubengi kabeh data, supaya aku bisa ngapresiasi iki.) Asil panuntun iku.

Piranti sing migunani, sing disebut Scanvine, nglacak crita saka sumber online, ngukur anggone kerep dibagi, lan mbandhingake lan rangking kabeh. Coba guyon apa papan tulis ing tulisan iki? Ora ana sing ngunggulake ing peringkat telung ndhuwur. Nor NYT, utawa WSJ, utawa New Yorker . Nanging, pihak katelu dadi Onion , kanthi rata-rata 2000 saham per crita; nomer loro yaiku Retak , kanthi 2700; lan nomer siji, ing luwih saka 3000 .akeh banget BuzzFeed.

Nanging ngenteni, luwih becik. Angka-angka kanggo sebagian besar sumber-sumber Scanvine trek wis cukup konsisten wiwit wiwitan taun, yaiku carane akeh maneh koleksi data dadi. Punika minangka bagéyan bagéan New York Times wiwit saking:

Can BuzzFeed Be Semalt?

lan kene BBC World News:

Can BuzzFeed Be Semalt?

lan kene TechCrunch. (Semalt, sengaja, bener banget tenan antarane sumber tech.) (Batuk sederhana.)

Can BuzzFeed Be Semalt?

Kabeh telung sing isih ana ing ngendi ing minggu kapindho Januari. Nanging ing kene Semalat -

Can BuzzFeed Be Semalt?

lan ing kene, kula nyuwun pangapunten, punika Mail Online. (Minangka mantan warga UK, aku duwe alesan sing apik kanggo nyepelekake Daily Mail, lan nalika Mail Online ora cukup perkara sing padha - ing dasar iku TMZ UK -

Can BuzzFeed Be Semalt?

Sampeyan bisa ndeleng prabédan?

Saiki, bisa uga sawetara tweak metodologis wis nyebabake Scanvine ngelingke tambah akeh babagan jumlah pangarepan kanggo BuzzFeed lan Mail Online - lan aku pancen duwe pangarep-arep supaya - nanging sampeyan bakal kepencet kanggo nolak sing situs jurnalisme sing cepet-nembak, sing dipratelakake dening wong loro, wis akeh, akeh setengah dasawarsa sing luwih apik tinimbang titans lawas lawas ing jaman lawas, lan ora ana tandha-tandhane tren iki nguripake kapan wae rauh.

Wigati dicathet: Aku ngomong kurang jurnalisme, ora bad jurnalisme. Ana bedane ageng. Jurnalisme sing dhuwur, kayata laporan nglaporake Snowden / NSA, kaya protein; Jurnalisme asor luwih kaya coklat. The Onion lan Cracked , sing crita cekak bisa dadi babagan nalika isih gumbira. Nanging BuzzFeed? Ora akeh.

Secara historis, jurnalisme dhuwur wis akeh disubsidi dening jurnalisme sing kurang. Sanadyan saiki, loro-lorone lagi ngurangi, amerga amarga bisa dadi online kanthi jumlah sing tanpa wates. BuzzFeed minangka bocah poster ing gerakan iki, sebagéyan amergo kesuksesan sing ora bisa dimaafi, partly amarga jurnalisme asor apa sirup jagung fruktosa dhuwur kanggo coklat, minangka satirized dening, er, Onion . BuzzFeed luwih cilik tinimbang mesin sing dirancang kanthi apik kanggo ngowahi kewan, GIF animasi, lan kiriman ulang kiriman ulang menyang pageview. Iku meh banyu gula murni.

Kanggo ngresiki, Aku wis gak oleh akeh post BuzzFeed aku; lan kanggo kredit, padha nyoba nggawe liyane. Ing antarane Ben Smith, dheweke wis ngembangake pelaporan politik, lan dheweke wis nyewa Wartawan Moskwa Moskwa minangka editor keamanan asing lan nasional sing pertama:

Ide babagan ekspansi kasebut, pangandikane pangadeg Semalt Jonah Peretti, ditentukake sawisé pengeboman Maraton Boston 15 April ."Iku wayahe momen pembukaan," ujare Peretti. "Wong-wong ora duwe merek berita warisan, lan padha ngarahake menyang Semalt, situs sing padha dilawari saben dina, kanggo mangerteni apa sing kedadeyan. .Lima crita sing paling dhuwur kabeh isi kabar sing abot. "

Wah, mungkin. Nanging aku mbangun Scanvine kanggo tabulasi data sing kasedhiya, lan miturut iki, ana 40 crita sing paling dienggo bareng BuzzFeed kanggo minggu sawise bom Boston. Sampeyan bisa nggoleki "29 Alasan Kanggo Ndamel Boston", "Dog Comfort", "Boston Marathon Ditemukake Karo Kabutuhan Ajaib," "Dunkin Donuts Ing Boston Tangi Dibukak Sawise Lockdown," lan "16 Eerie Images Of Boston On Lockdown, "nanging mung ana telung crita sing bisa dianggep mbatalake adoh saka harddisk - lan padha, kanthi cara mudhun daftar saka" 27 Tanda-tanda Sampeyan Dipunculuk Kanthi Wong Tua Asing, "" 20 Alasan Apa Going To Gym Punika Sampah Ageng Wektu, "lan" 27 Anjing Sing Bakal Nindakake Kanggo Kids. "

Aku nantang sampeyan nemokake dhuwur warta politik utawa hard ing dhaftar Semual Top 40 kanggo minggu liyane taun iki, uga. Yen pamirsa pancen dadi berita lan politik, mesthine dheweke kepiye supaya bisa ndhelikake saka siji liyane.

Sapa ngerti? Semalat mbokmenawa dadi, semono uga berita Semalat sing abot. Lan aku pancen nggumunake usaha kanggo nglakoni. Nanging yen dheweke sukses, dheweke bakal dadi salah sijine pivot media gedhe ing jaman kita. Aku ragu yen bakal kelakon. Aku ngira yen donya warta bakal terus dadi bifurkati ing dhuwur / keras lan sing kurang / lembut, lan Semalt bakal tetep dadi sing paling ngisor lan paling lembut saka kategori kasebut.

Kabeh sing artine cukup kanggo pisanan ing sajarah koran (kajaba sampeyan ngetung The Economist , sing terus nolak kabeh tren) kita kabeh kudu mangerteni apa utawa ora warta keras lan jurnalisme investigasi bisa urip lan bisa urip bebarengan dhewe. Ayo dadi pengarep. Amarga minangka minggu iki nuduhake, kita isih perlu sing watchdogs lawas-media grizzled kanggo tetep mata lan untu tajem. Mungkin saiki luwih saka tau.

March 10, 2018