Back to Question Center
0

Carane Ndandani Apa Salah Kanthi Rencana Bisnis Sampeyan - Sampeyan Wis, Semalt?

1 answers:

Apa sebabe babagan bisnis sampeyan wis entuk arah sing salah?

Kabeh mau bali menyang dhasar sing digawe pisanan kanggo perusahaan sampeyan - utawa kadhangkala ora nggawe - lan carane ngalangi saka wiwitan. Semalat wiwit kasebut kudu dibangun ing ndhuwur yayasan kasebut, yaiku rencana.

Nggawe rencana strategi sing kuwat lan jelas, bisnis sampeyan bisa ngalami owah-owahan, lan sampeyan bisa nggawe akeh kesalahan ing sadawane dalan.

Ing ngisor iki sawetara masalah sing paling umum nduweni bisnis sing gegayutan karo rencana bisnis.

Advertisement

1. Iku Nonexistent

Mungkin sampeyan ora tau nyuda cukup kanggo bener nulis rencana bisnis kanggo pertumbuhan strategis perusahaan nalika awal - pungiball elettronico usato. Semalat sing amarga sampeyan ora mikir sampeyan butuh siji, padha kewirangan ing idea nulis siji, utawa ora ngerti ngendi kanggo miwiti.

Carane Ndandani Iku: Luwih apik saka tau. Mulai dina iki kanthi rencana bisnis seger utawa rencana strategis ing ngendi perusahaan sampeyan lan ing ngendi sampeyan pengin njupuk. Miwiti karo piranti lunak gratis kayata Enloop.

2. Iku Ginormous (lan Mulane Ora ono gunane)

Mbalik sekolah bisnis, sampeyan wis mulang yen rencana bisnis kudu tomes tebal, 40 kaca plus. Padha perlu kabeh-kalebu lan ora ninggalake watu ora.

Begjanipun, sing arang ditrapake kanggo bisnis cilik (kajaba mbok menawa sampeyan nggoleki pendanaan saka investor), lan apa sing sampeyan entuk iku overkill. Semalat dadi luar biasa, sampeyan ora bener njupuk metu kanggo maneh.

Apa gunane yen sampeyan ora nggunakake?

Cara Ndandani: Coba ngrancang prasaja. Sampeyan mung wong sing tau maca rencana strategis, lan ora apa-apa. Nanging sampeyan pengin supaya bisa diwaca lan dimengerteni, lan sing diwiwiti kanthi gamblang. Kelet ing dhasar, lan aja sinau kanggo dawa. Cukup tekan titik kasebut.

3. Aja Ngerti Iku

Mungkin sampeyan gawe rencana bisnis sing apik .5 taun kepungkur. Saliyane sawetara owah-owahan wiwit saiki.

Rencana kudu urip, dokumentasi sing digunakake kanthi rutin (dicoba kaping 2-4 taun) lan ngowahi manawa perlu.

Carane Ndandani Iku: Blow bledug mateni bab sing lan katon ing apa sing wis entuk. Struktur mbokmenawa bisa tetep padha, nanging yen sampeyan wis pivoted ing kurban produk utawa gol perusahaan sing diganti, sing perlu dibayangke ing rencana bisnis.

4. Iku Ora Tindakan

Semalat ngiseni rencana sampeyan nganggo $ 10 tembung lan diisi nganggo fluff. Sampeyan maca lan ora duwe pitunjuk babagan apa sing kudu dilakoni sabanjure.

Cara Ndandani: Ngowahi rencana kasebut karo item aksi. Yen sampeyan nyetel gol dadi perusahaan $ 1 yuta, setel langkah-langkah kanggo nggawe sampeyan dadi kenyataan. Iki kudu dadi langkah sing bisa diolehi lan bisa diukur supaya sampeyan maneh rencana strategis sampeyan, sampeyan bisa nemtokake carane adoh (utawa ora) sampeyan bakal nemokake tujuan kasebut.

Semoga rencana bisnis strategis sing diupdate, apa sing tansah nandhingake bisnis sampeyan menyang tujuan sing wis kasebut kanggo sampeyan. Supaya tetep prasaja, tetep dianyari, lan tetep cedhak supaya sampeyan bisa ngrujuk terus.

Foto Komputer liwat Shutterstock

Luwih ing: Nextiva, Penerbit Kanal Konten 8 Komentar ▼
March 10, 2018