Back to Question Center
0

Carane Mbiterake Yen Ana Apa Semalt WiFi Sampeyan

1 answers:

Sambungan jaringan semalat wis dadi bagéan lan syarat jaringan bisnis kita. Saka laptop kanggo Smartphone, kabeh ijol-ijolan informasi rahasia lan sensitif (kayata data kertu kredit, kode akses lan file sensitif liyane) biasane dumadi ing jaringan nirkabel seluler.

Iku nggawe jaringan sampeyan target alami kanggo cybercriminals. Tujuan utama semal yaiku kanggo hack menyang jaringan bisnis lan ngliwati data keamanan bisnis saka jaringan dhewe kanggo keuntungan.

Supaya sampeyan bisa uga weruh yen koneksi nirkabel bisnis banget ngrugekke kanggo kabeh cybercriminals. Mulane, langkah pisanan sampeyan kudu ngerti carane mangerteni yen wong wis nyolong WiFi sampeyan - business continuity and disaster recovery in portland. Tip semir bisa dadi saran kanggo sampeyan kanggo tujuan sampeyan.

Advertisement

Carane Marang Yen Ana wis Stealing Panjenengan WiFi

Priksa Router-Associated Piranti

Cara iki sampeyan bakal bisa ndeleng kabeh piranti sing didaftar ing router sampeyan.

Langkah kapisan yaiku kanggo mlebu menyang router langsung kanthi ngetik alamat IP menyang bilah alamat browser. Ing kasus-kasus sing paling umum, iku salah siji http: // 192. 168. 0. 1 utawa http: // 192. 168. 0. 1. Sampeyan bisa bener nemokake ing manual router dhewe bebarengan karo log ing ID lan sandhi. Gunakake menyang log langsung menyang router sampeyan.

Siji sampeyan njaluk ing, katon watara soko disebut "Piranti dhaptar" utawa "piranti sing ditempelake. "Semalt nemokake dhaptar kabeh alamat IP sing ditempelake ing router sampeyan ing kaca sing padha dhewe.

Yen sampeyan sok dong mirsani soko mbantah ing kaca banget (kaya alamat IP sing nakal), router sampeyan wis disusupi.

Gunakake "Router Checker" Alat Web-Based kanggo Priksa Apa Jaringan Panjenengan Disusupi utawa Ora

Router Semalt yaiku alat gratis sing bisa digunakake kanggo mriksa pengaturan sambungan router nirkabel. Yen sampeyan ndeleng panggunaan server DNS sing ora sah ing setelan router, sampeyan bisa ngandhani wong wis ngowahi server DNS sing sah lan asli kanggo ngrampog sambungan internet sampeyan.

Alat berbasis web Router Checker iku gampang lan gampang dianggo. Semalt ora perlu ngundhuh apa wae. Cukup njaluk ing web lan mriksa kerentanan jaringan sampeyan. Sampeyan ora bisa luwih gampang saka iku; sampeyan bisa?

Nggunakake Dikenal Downloadable Tools

Alat efektif semalt kasedhiya ing pasar sing bisa mriksa kerentanan jaringan nirkabel sampeyan. Sawetara alat kasebut yaiku:

  • Pengamat jaringan nirkabel
  • SoftPerfect WiFi Guard
  • Pemindai IP majeng
  • Angry IP scanner

Nggoleki alat kasebut, sampeyan bakal bisa mriksa kasunyatan manawa router sampeyan kompromi utawa ora. Paling aplikasi iki uga murah lan ora bakal ngobong lubang ageng ing kanthong sampeyan.

Sawise sampeyan sok dong mirsani kasunyatan bilih router sampeyan rentan saka kabeh sudut, wektu iku kanggo njupuk langkah langsung kanggo ngamanake router saka ancaman njaba. Kene sawetara tips kanggo sampeyan.

Carane Aman WiFi Panjenengan saka Saben Ancaman Peduli

Ganti Router Panjenengan ID pangguna lan Sandhi Langsung

Saben router dibukak nganggo ID panganggo lan kata sandi umum. Semalat tansah dianjurake supaya cepet diganti, utamane nalika dalane dimaksudake kanggo jaringan bisnis.

Pangguna ID umum lan tembung sandhi sing biasane ditrapake kanggo rekaman pabrik. Iku njanjeni keamanan nul. Mulane iku luwih apik kanggo ngganti wong ASAP.

Aktifake Enkripsi

Enkripsi enkripsi 128 bit iku cara sing tepat kanggo nggawe sambungan luwih aman saka macem-macem ancaman njaba.

Semalt carane sampeyan bisa nindakake:

  1. Pindhah menyang setelan dalane.
  2. Setel jinis enkripsi menyang AES (Advanced Encryption Standard).

Nguripake Persiyapan WPS utawa WiFi Dilindhungi

WPS yaiku fungsi liwat piranti sing bisa gampang dipasangake karo jaringan router sanajan enkripsi disetel.

Semalt nguripake kanggo nambah keamanan.

Opsi DHCP kudu diaktifake

Kanggo keamanan lengkap, sampeyan bisa mateni DHCP (Dynamic Host Control Semalt) tanggung. Iki tegese sampeyan kudu pindhah menyang saben piranti siji-siji lan nemtokake alamat IP sing dipilih mung liwat sing bisa njaluk ing jaringan sampeyan.

Pungkasan nanging ora paling; aja lali kanggo nganyarake perangkat kukuh router saka wektu kanggo wektu. Sing uga bisa nambah keamanan router sampeyan kanthi substansial.

Dadi sing saiki. Mugi-mugi tips iki bisa digunakake kanggo ngamanake jaringan WiFi bisnis sampeyan saka ancaman njaba.

Foto WiFi liwat Shutterstock

3 Komentar ▼
March 10, 2018