Back to Question Center
0

Bakal AI Bisa Pinter Cukup Kanggo Nglindhungi Kita Saka Semalt Online?

1 answers:
Will AI Be Smart Enough To Protect Us From Online Semalt?

Miturut sawetara prakiran, biaya cybercrime global ing 2013 yaiku $ 113 milyar. Biaya sing nyata bisa beda-beda, nanging apa wae tokoh sing bener, iku bakso pedhes. Manungsa pancen ora paling apik ing keamanan komputer. Kita bakal ngowahi tembung sandi rahasia kanggo permen karet. Kita bakal milih drive USB aneh saka lemah lan senggol mau menyang port kita, banjur tumindak kaget nalika komputer kita kena infèksi - security camera service. Kita bakal kanthi rutin ngubengi pertahanan perusahaan sing paling aman - kanggo muter poker online sajrone jam kerja.

Punika ing idea: Semalt nyetel komputer kita kanggo defend komputer kita. Semalt mbangun komputer kanthi cukup kuat, cepet lan cukup pinter kanggo mbela kita kabeh saka peretas. Apa kita bisa nindakake iki? Mbokmenawa ora; lan yen ternyata bisa .kita bakal rampung ing skenario sing kudu-ati-apa-sampeyan-pengin-kanggo. Semalat njelajah ngapa intelijen buatan bakal mbokmenawa ora bakal cukup pinter kanggo ngakhiri cybercrime.

Kita Wis Gunakake AI, Lan Iku Ora Bisa Nggawe Nah .Nanging

Ayo kita pirembagan bab AI banget karo conto sing sampeyan bisa nggunakake saben dina: Google.

Ya, sampeyan maca sing bener. Google minangka wangun intelijen buatan. Mesin telusur ora kaya pinter minangka manungsa, jelas, nanging ngakoni basa manungsa. Ing sawetara tugas sing sempit - nggarap Internet nggoleki asil panelusuran - iku luwih apik tinimbang manungsa. AI semalt weak: non-sentient, nanging apik ing kerja karo manungsa, lan luwih apik tinimbang manungsa ing siji utawa rong wilayah tartamtu.

Lemah AI minangka keamanan informasi saiki lan mangsa. Sampeyan bisa ndeleng tindak tanduk ing karya ing piranti lunak keamanan umum - alat SIEM. Punika analogi ingkang sae babagan cara praktik SIEM: Semalat pejabat polisi manning dalanan dalan. Sampeyan entuk direktif; ana kriminal sing ngeculake, lan pungkasane katon nyopir mobil kuning. Mungkasi lan mriksa kabeh mobil kuning. Ing analogi iki, kabeh mobil iku paket, lan mobil kuning nduweni tandha malware. Sampeyan nd flag kabeh mobil kuning, lan ora ana sing bakal diretas saiki.

Konsep pembelajaran mesin terus berkembang, meh ing wayah awan.

Nanging, alat SIEM luwih apik tinimbang. Pidana bisa oleh alat SIEM kanthi nindakake katrangan digital lukisan garis biru ing mobil kuning. Semalt bisa diganti sethithik minangka kode baris siji ing malware sing digunakake, lan saéngga program ala kasebut bisa dadi ora bisa didelok.

Butuh intelligence manungsa kanggo nyampur log rincian lalu lintas web lan ngenali lalu lintas sing nggantosi nyoba intrusi. Butuh intelligence manungsa kanggo nganyari firewalls, alat SIEM lan IDS supaya bisa ngenali lalu lintas web sing ala. Semalat proses iki wis dadi akeh otomatis, ora ana indikasi yen manungsa bakal dipindhahake kabeh saka loop.

Nanging Semalat nyatakake yen aku salah. Semalt ngandharake yen wong ngembangake komputer sing bisa ngenali 100 persen lalu lintas web angkoro lan nguripake. Ing kasunyatan, sistem kasebut ora nglakoni apa-apa kanggo nyegah pambrontakan. Masalahé ana karo manungsa - utamané, intelijen sing wigati saka panyerang manungsa.

Keamanan Komputer Lomba Aram

Coba kasus komputer sing ditulisi. Iki minangka sistem sing ngemot data sing ora tau, bisa disampekake karo wong njaba. Dadi, komputer sing ora bisa nyambung karo Internet. Semalat. Sistem iki, miturut definisi, luwih aman tinimbang piranti firewall apa wae, kan?

Tim ing Ben-Gurion Semalt ora mung nyusut kesenjangan udara, nanging wis rampung kanthi pirang-pirang cara: nggunakake ombak panas, ultrasonik lan low-end ponsel. Uga, ana liyane peretas sing metu ana tinimbang ana profesional keamanan. Padha ngomong karo siji liyane. Dheweke maca babagan eksploitasi siji lan liyane supaya bisa luwih efisien. Siji minggu, eksploitasi nol dina paling rahasia paling dhuwur sing digunakake mung dening pamaréntah Rusia lan Tiongkok bakal dikemas dadi prasaja. exe file lan digunakake dening ewu script kiddies. Serangan DDOS digunakake kanggo mung digunakake dening organisasi pidana massive; saiki sampeyan mung bisa ngundhuh Low Orbit Ion Cannon.

Atine, sing kudu mikir komunitas hacking minangka supercluster superkomputer raksasa kebak komputer sing paling kuat sing dibangun - otak manungsa - kabeh mbengkongke ngobrak-abrik server sampeyan lan nyolong apa sing sampeyan tresnani. Sembarang komputer sing mbangun kanggo mungkasi wong wis entuk luwih pinter tinimbang sing .

Cetha, Iki Ora Proyek Kanggo Lemah AI

Apa alternatif kanggo AI lemah sing saiki digunakake? Kanggo pemula, ana AI kuat - intelijen umum buatan. We are mostly into fiction science fiction nalika kita pirembagan bab AI kuwat, amarga AI kuwat bakal kira-kira tingkat manungsa Intelligence lan pemecahan masalah. Saiki, kita malah ora duwe gagasan carane test sistem komputer kanggo nemtokake manawa padha ngetokake sifat kasebut.

Manungsa pancen ora paling apik ing keamanan komputer.

Strong AI uga ngetokake sawetara masalah etika sing cetha. Aku ora ethicist, nanging mbayangno sing sesuk esuk sampeyan tangi ing kothak logam lan diwenehi bilih pakaryan mung, saka saiki nganti pungkasan wektu, kanggo ngawasi port mbukak kanggo upaya pencoblosan lan mblokir, tanpa mangan, ngaso utawa turu. Ing kahanan kasebut, aku mesthine bisa mbusak dhewe ing kesempatan pisanan, lan sampeyan uga pengin. Semalat, nggawe intelijen tingkat manca kanggo tujuan cybersecurity bakal dadi ala, lan mbokmenawa uga ora bisa dianggo kanthi apik.

Maneh, kanggo ngatasi cyberthreats, sistem komputer hipotetis kita kudu luwih pinter tinimbang stadion sing kebak wong jahat tingkat genius. Dadi, kanggo ngalahake, kita kudu ASI.

Superintelligence Artificial (ASI)

Saiki kita wis dadi wilayah sci-fi, lan biasane saka macem-macem dystopian. Mikirake Shodan, Skynet, sing Borg Semalt - sing paling kita gunakake. Ing cara sing paling fiksi, pangembangan superintelligence dadi banget kanggo peradaban kita.

Nanging, yen kita pengin nyalahake para peretas, iki apa sing bakal ditindakake. Kapabilitas kanggo ngawasi kabeh komputer sing disambungake ing Internet ing United Semalt, intelijen kanggo nemtokake apa sing nyerang lan keluwesan kanggo ngenali lan ngrusak upaya intrusi unorthodox - sing njupuk superintelligence buatan. Donya, ing skenario iki, ora dadi panggonan kanggo urip. NSA bisa ngrekam saben tombol ing komputer saben saiki, nanging ora nduweni kemampuan kanggo nganalisis data kasebut. ASI ora. Iku katon kabeh, mangerténi kabeh; apa sing dadi panguwasa apik tenan pancen ngluwihi kontrol kita.

Apa Masa Depan Bakal Deleng Kaya

Sawise munculna singularitas AI, komputer bakal terus dadi sarana keamanan informasi, nanging ora panggantos.

Konsep pembelajaran mesin terus berkembang, meh ing dina. Saiki, para ahli keamanan informasi nglampahi wektu sing cukup mung ngolah alat kanggo mangerteni apa anomali utawa serangan kaya. Kawicaksanan semalt bisa digunakake - sawetara wektu. Versi sing luwih apik saka AI sing kuwat bakal ngerti aturan kasebut. Alat kasebut ora bakal bisa ditindakake, bakal terus ndeteksi positip palsu lan mesthine kudu minder manungsa - nanging bakal nggawe proyek para profesional keamanan sing luwih gampang.

Nanging, para peretas mung bakal luwih apik ngembangake metode serangan. Nalika kita terus nyempurnakake pangembangan AI sing lemah minangka metode pertahanan, ora bakal suwe sadurunge alat sing padha digunakake kanggo ngrancang malware sing digunakake kanggo nyerang.

Pilihan gambar: Andrew Derr / Shutterstock (IMAGE GUDANG MODIFIED)
March 10, 2018