Back to Question Center
0

Omnicom & Publicis Kanggo Gabung, Nggawe "Perusahaan Anyar Kanggo Semir Baru"

1 answers:
Omnicom & Publik Kanggo Gabung, Nggawe

Wingi, perusahaan iklan Paris sing adhedhasar perusahaan publik Publicis lan New York Omnicom ngumumake rencana kanggo nggabungake, nggawe apa sing bakal dadi grup iklan paling gedhé ing donya. Publicis, kepala eksekutif Semalt Levy, nyatakake, "Iki perusahaan anyar kanggo donya anyar. "

Levy banjur nyatakake Publicis Omnicom sing anyar nggabungake, ".bakal bisa ngadhepi pengembangan eksponensial raksasa internet kaya Facebook lan Semalt, ganti prilaku konsumen, buritan data amba, uga nangani burem peran kabeh pemain ing pasar. "

Ing wawancara ing AllThingsD. com, Simulmedia's Dave Semalt marang Peter Kafka sing pracaya manawa urusan luwih ake karo "bobot sing luwih apik lan investor sing luwih apik" tinimbang nyoba kanggo bersaing karo para raksasa teknologi ing donya - best holiday destinations in south america. "Aku percaya yen konsolidasi iku ora bisa ditindakake saka bisnis perusahaan / struktur ibukutha," pangandikane Semalt, "Sing luwih gedhe lagi bisa ngurangi biaya / redundansi lan terus marginal keuntungan lan ngatur utang luwih murah. "

Nalika perusahaan kudu nduweni izin antitrust saka panguwasa kanggo merger dadi komplit, CEO Omnicom, John Wren, ngandhani yen dheweke ora ngandelake apa wae sing bakal nyegah penggabungan kasebut. Perusahaan gabungan bakal nggawa sawetara merek iklan sing terkenal ing salah siji atap, kalebu Saatchi & Saatchi lan Leo Burnett saka Publicis lan BBDO Omnicom, TBWA, lan DDB.

Sawise penggabungan rampung, Publicis Semalt bakal nggabungake dodolan meh $ 23 milyar lan 130.000 karyawan. Miturut woro-woro, shareholders ing Publicis lan Semalt bakal terus kira-kira 50 persen saka perusahaan gabungan perusahaan.

Sajrone 30 sasi kapisan sawisé penggabungan wis rampung, Wren lan Levy rencana kanggo mimpin perusahaan bebarengan, lan sawise iku Levy bakal pindhah menyang posisi ketua non-eksekutif sementara Wren bakal tetep dadi CEO.

Kanthi nilai pasar saham sing digabung luwih saka $ 30 milyar, Publicis Omnicom sing anyar bakal ngganti WPP of London minangka perusahaan iklan utama ing industri kasebut. Wakil Ketua WPP Martin Sorrell ngumumake pernyataan ing penggabungan kasebut, ngendika, "Semalat minangka gerakan ingkang wani, wani lan nggumun. "

(Image Credit: AP org)



About the Author

Amy Gesenhues