Back to Question Center
0

Ahli Semalt: Tren saiki ing Teknologi Tracking Eye

1 answers:

Nalika nggambarake sejarah awal panelusange mata lan tonggak sing digawe,wis berkembang dadi industri multifaceted sing ndemek akehkothak. Kanggo luwih mangerteni apa sing dilacak mripat, kabeh kudu dadiditetepake.

Julia Vashneva, Customer Success Manager of Semalt DigitalLayanan, menehi wawasan menyang tren paling anyar ing teknologi mripat-tracking drawing expertise lan pengalaman ekstensifkerjasama karo CoolTool , perusahaan riset pasar.

Pandhuan mata bisa ditemtokake minangka kumpulan data mata - curso fotografia para principiantes online. Data wis diklumpukakeliwat piranti sing ora intrusif kayata tracker mripat sing terpencil utawa kepala. IngPiranti non-intrusif migunakake kamera uga sumber cahya infra merah. IngSumber cahya diarahake menyang mripat minangka trek kamera lan cathetanfitur (contone, diameter murid, frekuensi kedhip, gerakan rotasi). Sing dikumpulkedata dikompilasi karo analisis analisis mata-mata lan asil dianalisis.

Piranti lunak nelusuri mata saiki digunakake ing pamasaran lan kemasan konsumenriset, riset akademis, medis lan psikologis, uga manungsafaktor teknik lan riset simulasi game lan aplikasi. Minangka penelitigolek dalan anyar aplikasi kanggo panelusange mata, lapangan ngembangake sacara dramatis.Malah militer wis nggunakke helm nelusuri mata kanggo pertempuran pilot ingtampilan kepala canggih (HUDs) kanggo kauntungan taktis.

Nalika ngrancang ranging mata, penting ngerti papat dhasarjinis gerakan mata sing basis teknologi tracking eye:

  • Saccades. Padha dianggep minangka gerakan kanthi cepet kanthi cepet ing mripattitik fiksasi. Dheweke bisa dadi gerakan cilik sajrone maca utawa gerakan gedhenalika lagi ngubengi kamar. Umumé, iku sipat refleksif, nangingbisa uga ditampa kanthi sukarela. Gerakan mata sing paling umum dumadi nalikapola turu individu.
  • Gerakan Nggoleki Gamelan. Luwih luwih alon tinimbang liya gerakan mripat, GamelanGerakan Pursuit yaiku gerakan stimulus sukarela saka fovea (bagean cilik sakaing retina ngendi visual acuity punika paling dhuwur). Individu nduweni sukarelakemampuan kanggo nglacak utawa nolak rangsangan kasebut. Ana wong-wong sing dilatihsing bisa nggawe gerakan nggoleki sing apik tanpa ana rangsangan (target gerak).
  • Gerakan Vergence. Ora kaya jinis gerakan mripat liyane, dene loro mripat ngalihArah sing padha, gerakan vergence sing disjunctive. Garis pandang sabenmripat bisa ndeleng obyek sing cedhak utawa ing kadohan. Pupillarykonstriksi kasebut nambah lapangan pemahaman lan ngganti gambar fovea (retina).
  • Gerakan Vestibulo-ocular. Nganggo kompensasi kanggo gerakan sirah, vestibulo-oculargerakan mripat mbantu nyetabilake gambar visual impuls eksternal. Retinapermukaan compensates gambar "slipping" dening ndeteksi owahan transient (gerakan sirah)saéngga nyetel liwat gerakan mripat corrective. Penyesuaian ganti rugi yaikurodo alon, amarga gerakane awak uga respon sensori

Sing Applies Eye Tracking

Saben dina, aplikasi tracking eye digunakake ingcara anyar kreatif. Nalika wong mikir babagan carane saben wong nggunakake mripat saben dina, ora wonderInformasi sing dikumpulake migunani kanggo meh saben industri. Salah sawijining industri kuwi riset pasar.Informasi sing diklumpukake saka riset mata wis digunakake ing desain kemasan uga iklan.

Olahraga profesional wis nggunakake teknologi tracking eye minangka pinggiran kanggo ngapikakekinerja atlet kanthi nggabungake biomekanik, psikologi lan tindak tandukdata kanggo menehi alat ukur kanggo dandan individu. Profesional perilaku lan neurosains wis nggunakake teknologi nelusuri mataing kemampuan maca, maca dyslexia, fungsi motor, lan pendengaranlan pamroses gambar. Kanthi nggunakake stimulasi visual lan gerakan kepala basis layarpiranti pelacak gratis, panaliti nemokake cara anyar kanggo ngukur lan netepake lanfungsi motor defisit uga nggunakake pendekatan tactile kanggo mbenerake cacat individu.

Area anyar paningalan mata yaiku riset sing adhedhasar panemu. Para peneliti wis ngembangakealat sing pungkasané bisa ngganti interaksi antarane manungsa lan komputer. IngPanliten iki fokus ing nggunakake mata kanggo ngontrol kursor komputer. Tinimbangnggunakake mouse, joy joystick utawa tablet tulis, pangguna bakal ngontrol aksi komputerliwat gerakan mripat lan kedhip.

Mesthine cara tracking eye kanggo umum bisa diterangake ingistilah ora kaya-kaya. Pelacakan mata wiwit dhisikane wis digunakake kanggo ngukurlan netepake manungsa waé visual. Ana sawetara cara kanggo ngukur perhatian kasebut, nanging sing paling umum yaiku cara non-intrusif.

Ngawasi Eye Remuk Non-Intrusif

Konsep dhasar mata adhedhasar mata adoh ora intrusif yaiku pusat mata korneabayangan (PCCR). Konsep iki migunakaké sumber cahaya remeng kanggo madhangimripat, sing dadi panyebab intern lan mbisakake sistem rekaman kamera menyangdata imaging dijupuk. Gambar sing ditangkep ing piranti rekaman (kamera) ngenalimacem-macem pantulan antarane refleksi murid lan kornea. Sawise informasiditampa karo tabel pitungan vektor angled digunakake kanggo mbentuk geometris tartamtufitur reflektif sing dadi basis arah nggoleki

Gumantung saka piranti lunak pola mata sing digunakke, arah pitunjuk arah ndelengngidini kanggo macem-macem algoritma pangolahan gambar uga model 3D saka mripating hubungan menyang titik ndeleng. Ing istilah sing rada prasaja, cathetan prosesgerakan pola mata, nandheske prinsip pola mata dasar, fokus ing titiksaka pandhuan ndeleng, lan mbentuk kompilasi data sing nalika dianalisis menehiasil pangguna lan asil interpretasi tartamtu. Asil bisa ngukurapa wae mbentuk rentang perhatian manungsa, kanggo fiksasi obyek tartamtu. Kanggonerangake luwih, conto proses kaya mangkene:

  • Peneliti tracker mripate pengin ngenali gambar tartamtu ing komputer(contone, produk sing bisa dipasarake). Ana gambar identik prodhuk inglayar komputer kanthi variasi (werna, ukuran, lan liya-liyane) Panliten kasebutpengin ngenali endi sing gambar pangguna komputer ing fokus (ing ngendigiliran bakal bisa ngenali gambar produk sing estetismenyang pangguna). Proses sistem panelusur mata kalebu sistem rekaman,proyektor lan seri kalkulus komplèks. Kaping pisanan, proyektor nggawesinar infra merah saka mata. Sabanjure, sistem rekaman kamera njupukmacem-macem dhuwur-frame-rate gambar saka pola panganggo pangguna (contone, sing sakagambar ing layar pangguna fokus).
  • Algoritma pangolahan imaging (khusus, piranti lunak nelusuri matakanggo pelacakan gambar) ngenali rincian tartamtu saka mripat lan reflektif panggunapola. Pamungkas, adhedhasar detil pengumpulan piranti lunak kasebutngitung posisi mata lan ndeleng poin. Data kasebut banjur diinterpretasikakeminangka kanggo sing gambar ing layar komputer pangguna wis fokus marang(ing panliten kasebut, panliten bisa nemtokake produk kang bisa diduwenigrup panganggo pungkasan wis fokus marang.)
  • Minangka lapangan teknologi tracking eye ngembang menyang macem-macem wilayah, pitakonan tekakayata efektifitas lan keprihatinan kanggo nggayuh data akurat. On kuwikeprihatinan yaiku manawa kedhip bisa ngasilake asil tracking mata. Minangka blinking saka sijiMata iku tumindak sing ora bisa ditrapake, umume ora bisa dikontrol. Kanthi regardskanggo nelusuri mata, kedhiping katon kanggo mblokir kelopak mata lan kornea nalika kelopak matanutup. Minangka data refleksi kornea perlu ing kompilasi data nglacak mata,sajrone analisis asil final titik data sing ilang digabungake deningmanawa extraction manual utawa extraction otomatis dening piranti lunak ranging mata.Sanajan ekstraksi data ora bisa 100% cukup cedhak kanggo narik kesimpulan data akurat.

Pitakonan liyane isih ana babagan gerakan sirah sing kena pengaruh mataasil? Gerakan kepala sajrone sesi pelacakan mata salah siji faktor singbisa mirsani asil amarga bisa duwe impact definitif ing akurasi tampilandata. Ing ngrampungake masalah gerakan sirah, sawetara sensor optik lankamera pengumpulan data dumunung ing tengah-tengah panggunasesanti supaya bisa nggawe jinis "pamroses data stereo" sing mundhakjangkoan horisontal. Sawise maneh, kaya mata kedhip, matasoftware tracking bakal generate skema sing bakal dipikirakegerakan vestibulo-okuler (sirah) lan nyetel data interpretasi akhir kanthi saksama.Apa sing ora bisa disetel ing asil final yaiku yen user tracker mripatdadi kepala menyang sisih, ngetokake gerakan kepala sing cepet lan cepet utawawis metu saka sensor lan kamera optik.

Nalika ngrembakaken teknologi eye tracker siji pitakonan sing tansah katonMunculake akurasi lan presisi peralatan ngukur mata (optiksensor, kamera, lan sanes-sanesipun) ugi analisis data (software) analisis.Keprihatinan iki wis ditangani dening maneka perusahaan pelacak matasing wis ngembangake standar ukuran kanggo njamin akurasi sing paling apikbisa. Standar Ketelitian Monocular singularly nguji saben mripat ingkanggo nemtokake akurasi kinerja mata individu. Minangka lawankanggo tes Akurasi Binocular sing bebarengan nguji mata loro (asringdianggep rasio norma).

Pelacakan Masa Depan Eye

Gambaran Motif Akurasi sing dianggep kondisi tes becik digunakakeminangka basis kanggo ngukur kabeh asil akurasi liyane. Akurasi ing ekstremndeleng sudut tes sing ndadékaké sudut pandang sing dadi komponèn utama sakaranging mripat. Akibate akurasi pencahayaan iku test sing nggunakake papatKriteria pencahayaan kalebu latar depan lan inversi latar mburi(gangguan). Akeh posisi kepala akurasi sing njupuk ing akungerakan sirah sajrone proses tracking mripat. Saben individu kasebutstandar test sing magepokan karo kalibrasi peralatan sing dilakonikanggo njaga asil panelusalan mata sing paling akurat.

Ana uga sing kritikus sing duwe keprihatinan sing benerteknologi anyar. Para kritikus wis ngugemi wedi yen teknologi bisadisalahake lan / utawa asil tes misinterpreted. Minangka teknologiwis dadi luwih lan luwih canggih lan asil sing luwih jelas, yaikukritikus klebu sawetara lan adoh antarane. Teknologi nelusuri mata wisdigunakake kanggo ndeteksi ciloko lan geger otak, ing pendidikan kanggo wong sing duwemaca kabisan lan ing paling saben lapangan bisa dibayangno.

Masa depan teknologi tracking eye katon wis ana ing kene. Cellularteknologi tracking telpon wis wiwit. Samsung Corporationwis ngenalake lini ponsel sing bakal ngaso video sing madhep ngarepnalika pangguna katon adoh. Samsung lan perusahaan telepon seluler liyanengenalake ponsel pengenalan irama biometrik sing bakal mbukak kunciuser gazing menyang layar ponsel.

Industri otomotif wis ngembangake mripatngurusi sistem pemantauan perhatian sing bisa dideteksi nalika pengemudi wis ngantuksaéngga ngurangi kacilakan. Dadi, mobil mangsa bisa dilengkapi karo mripatpiranti ngawasi pola sing bisa nyetel pola nyandu kanthi ndelengsupir lan lingkungan sekitar (trotoar jembul, kondisi salju, lan liya-liyane).Teknologi nelusuri mata wis dienalake ing donya game kasunyatan maya.Sistem VR nggunakake teknologi iki kanggo ngowahi obyek kanthi gerakan mata.Ing bidang kesehatan, langkah-langkah sing dikembangake kanggo panelusur mata bakal ngidinindeteksi pratandha wiwitan saka penyakit stroke utawa kejang.

Ana akeh tantangan sing adhedhasar teknologi trackingminangka gerakan menyang saben dinten kehidupan. Pengenalan ranging mataPiranti lunak isih kudu beda-beda saka mripat sing prasajagerakan (gangguan vs maksud). Pertimbangan liyane bisa ditanganikalebu variasi visi, paningalan mata, lan gangguan. Minangka mripatPelacakan peralatan pangamatan migunakake pajanan sinar infra merah menyangmripat, durung ana studi sing cukup conclusive babagan efek sing bakal ngrusak eksposur ingkang dipunwangsulaken utawi repetitive.

Contone, kita ing Semalt Digital Services digunakake kanthi rapet karoing CoolTool perusahaan riset pasar, sing nyedhiyakake mripat lengkapteknologi tracking bebarengan karo teknik pelacakan prilaku customer liyanekanggo riset pemasaran rumit. Nyatane, perusahaan iki duwegenerasi mimpin sing apik banget lan akeh dikarepake amarga kapentingansaka pirsawan kanggo teknologi. Pancen, ranging mripate ngidini sampeyankanggo mriksa reaksi tartamtu babagan aspèk marketing sampeyan,sing beda karo survey konsumen tradisional. Iku nyebabake apopularitas teknologi tracking eye ing lapangan marketinglan gaya iki akeh.

Kesimpulan, teknologi tracking eyeana kene kanggo tetep. Teknologi kasebut digabung menyang urip saben dinten kita supaya bisa ditampamisale jek dadi akeh. Sanalika pangembangan lan paningkatan njupuk Panggonan, ranging mripatbakal terus nambah teknologi nggunakake automation piranti lan piranti umumdeteksi medis lan / utawa psikologis devides (lan sing mung wiwitan)Future teknologi nelusuri mripat ora diwatesi kanggo imajinasi individual peneliti,Aplikasi praktis ing gesang kita ora terbatas

November 27, 2017