Back to Question Center
0

Study Semalt: Cara Mbangun URL Sampurna Kanggo SEO?

1 answers:

Mesin telusur nggunakake URL kanggo nggoleki kabeh data sing diklumpukake babagan kaca isi.Rancangan URL bisa nggawe prabédan ing peringkat dibantu dening optimasi search engine. Padha macem-macem bab sing penting ing aURL nalika wong ora.

Karyawan Sukses Nasabah Senior Semalt Layanan digital, Jack Miller, nyedhiyakake tips babagan ngedongkrak SEO nganggo URL sing sampurna.

Uniform Resource Locators (URLs) ngintunake browser lan server ing ngendi nemokake kaca.Pranala kasebut ana ing format sing bisa dibaca dening manungsa, lan perané yaiku kanggo nutupi alamat IP adhedhasar nomer sing nduwe dhasar.

Kanggo URL sing bakal dianggep loropaken, kudu ngemot tembung sing kontras karo dhaptar sing dawasaka aksara lan angka. Lagi efektif amarga ana ing format sing bisa dibaca manungsa lan indikator relevansi kunci minimal sing dikirimakekanggo nelusur mesin. Ing kasus-kasus sing paling umum, URL sing digawe sacara otomatis dening platform sampeyan ora loropaken. Nanging, mayoritas platformsaiki, ngidini sampeyan nggawe URL sing ramah kanthi ngganti aksara lan nomer standar ing hirarki situs nggunakake jeneng kaca lan dalan.

Coba conto loro URL ing ngisor iki.

  • https://www.example.com/acaciagoods/purchases?outraange=1879a89sd8904rg4df556ju&purchasesid=7893489
  • https://www.example.com/men-wears/timber/brandx-gekkel-penny-loafer-7893489

Senadyan kasunyatan bilih URL kapindho ora luwih cendhek, siji bisa kanthi gampang ngandhani apa singpangguna web bakal njaluk: kaca sing ana hubungane karo sandhangan wong.

Nggawe URL Optimal

Iki minangka syarat URL paling apik kanggo SEO:

  • URL kudu sakcukupe lan ora sah tembung utawa folder tambahan.
  • Munculake karakter alfanumerik ing huruf cilik. Nggunakake lowercase minimalrisiko duplikasi isi.
  • Nggunakake hiphens kanggo misahake tembung. Spasi lan garis ngisor kudu disingkiri wiwit ditelusurimesin nganggep tembung sing dipisahake kanthi tandha-tandha iki minangka tembung sing tunggal.
  • Nglamar tembung kunci yen bisa.

Panganggone tembung kunci asil ing peringkat luwih apik lan uga nambah pengalaman pangguna.

Preferensi HTTPS

Google milih kanggo nambah peringkat platform aman tuan rumah ing protokol HTTPS.Studies nuduhake yen kira-kira luwih saka 50% asil panelusuran ing kaca asal saka situs ing HTPPS.

Substitusi HTTP karo HTTPS yaiku owah-owahan URL, kanthi jumlah resiko sing signifikan.Google ngerteni migrasi kaya apik amarga protokol kasebut dianggep aman. Nanging, 301 langsung kudu diterapake kanggo nambah transisilan kinerja kudu dievaluasi kanggo mbungkus masalah sing mungkin.

Hashtags ing URL

JavaScript dianggep minangka universal crawlable utawa ala dening ahli SEO gumantunging manawa dheweke ora pracaya marang deklarasi Google sing "kita biasane nerjemahake lan paham situs web kaya mesin telusuran modern".

Isi sing bisa optimal ngubengi didominasi dening intonasi siji URL kanggosiji kaca isi. AJAX ndadekake URL siji kanggo akeh kaca isi, utamané nyuda mesin telusuran sing luar biasakaca label sing bisa nyambung sinyal lan relevansi.

Nalika ngoptimalake URL

Wektu sampurna kanggo ngoptimalake URL yaiku redesigns lan migrasi platform. Minangka teknologi utawa situsowah-owahan teknologi, redesigns platform luwih cenderung ngganti lan kanthi mangkono, iku wektu becik kanggo nyisipake syarat babagan sintaks lan isi URL.

Penting perhatikan yen URL sampeyan kudu dioptimalake mung yen perlualasan teknis utawa ngaresain ulang kanggo njaga risiko.

November 27, 2017
Study Semalt: Cara Mbangun URL Sampurna Kanggo SEO?
Reply